maj 25, 2021

Alenka Kesar: Res sva hvaležna, da sva se našla

Alenka Kesar je javnosti znana kot nekdanja voditeljica oddaje Vizita, takrat se je pisala še Alenka Mirt. Vizita je bila ena najbolj gledanih zdravstvenih rubrik v Sloveniji in Alenka Kesar se je uveljavila kot uspešna televizijska voditeljica in novinarka. Po  slovesu od televizije pa je začela delati v marketinški agenciji Adrema. Vmes se je drugič poročila, zamenjala priimek in napisala knjigo Druga žena.

Alenka Kesar, nekdanja novinarka in voditeljica TV oddaje Vizita ter avtorica knjižne uspešnice Druga žena

V knjigi Druga žena, ki je že njega druga knjiga, odkrito in iskreno opiše svojo ločitev in srečanje z novo ljubeznijo. Kot pravi sama, knjiga vrača vero v ljubezen, vseeno, kdaj se zgodi.

»Prelepo je videti, da obstaja v življenju druga priložnost. Torej, da obstaja ljubezen tudi v kasnejših letih. Če se ti zgodi takšna zrela, vseobsegajoča ljubezen, kot se je meni in Kamenku, je to znak, da se lahko tudi drugim.«

Zakaj je bilo potrebno napisati knjigo o ločitvi in novi ljubezni, ali se človek zaljubi tudi pri štiridesetih, česa vse nima druga žena, ker ima le prva, kaj pomeni nova tašča in dva nova otroka v zakonu in še kakšno o novinarstvu je zgovorna Alenka Kesar zaupala Barbari Gradič Oset v radijskem srečanju na Štajerskem valu. Prisluhni jima v spodnjem posnetku.

Galerija slik