november 17, 2021

ANJA KOVAČIČ: UJETA V SVOBODI

Celjanka Anja Kovačič je novinarka, piarovka in avtorica  prvenca Ujeta v svobodi. Že od otroštva jo spremlja popotniški duh, ki jo je že v rosnih najstniških letih popeljal na prvo pot na Tajsko. Kasneje z alpinistično odpravo v Nepal. Ker je želela plesati, je šla v Južno Ameriko in na Kubo. Tike pred korono v Avstralijo, na Fidži, Havaje in Salomonove otoke, kjer jo je je ujela epidemija. 

Celjanka Anja Kovačič, avtorica prvenca Ujeta v svobodi, z Barbaro Gradič Oset, gostiteljico radijskega srečanja na Štajerskem valu..

»Spoznala sem ogromno ljudi, za katere vem, da so mi na pot prišli z razlogom. Da se od njih ali skupaj z njimi česa naučim. O odnosih, ljudeh, o sebi. Pokazali so mi, kaj je sreča, kako priti do nje, kakšno je življenje z njo ali brez nje in katera pot je tista, ki pelje v svobodo misli.«

Knjigo Ujeta v svobodi je Anja Kovačič napisala tudi zato, da pomaga tistim, ki potrebujejo pogum. Oporo. Ki morajo biti slišani in sprejeti. Za spodbudo, da lahko dosežemo sanje. Anji Kovačič in njeni zgodbi lahko prisluhnete v pripetem posnetku radijskega srečanja na Štajerskem valu. Z njo se je pogovarjala Barbara Gradič Oset.