junij 21, 2022

Barbara Hernavs: Življenje nas vedno podpira, če smo temu naklonjeni

BARBARA HERNAVS in njen mož sta na Virštanju podedovala več kot 120 let staro kozjansko domačijo, ki sta jo preuredila v butično turistično kmetijo Herbalija - turizem na kmetiji. Stari kmetiji sta povrnila zeliščno energijo v zeliščno-terapevtskem vrtu, pomladila nasad starih kozjanskih sort jablan in se usmerila v ekološko pridelavo.

Barbara Hernavs je ženska, ki s svojimi odločitvami vedno znova potrjuje, da ima vsak dogodek svoj namen. (Foto: Štajerski val)

Gosti Herbalije, ki so bili najprej po večini tujci, so navdušeni nad ponudbo te turistične kmetije. 

»Imamo čudovito naravo, tukaj ni industrije, ki bi onesnaževala prostor, imamo čudovito kulturno dediščino. Gostje so to prepoznali kot prednost v naši ponudbi in zato se radi vračajo. V zadnjih dveh letih smo se tudi Slovenci začeli zavedati lepot domače dežele.«

Pogovor v našem radijskem srečanju pa ni bil samo o ponudbi Herbalije, temveč tudi o ljubezni, hvaležnosti, darovih narave in zeliščih, v katerih Barbara Hernavs išče navdih za nove zgodbe. Kot tudi o spremembah, ki so vedno priložnost za rast posameznika, če jih tako dojema. Sama priznava, da se je morala v določenem trenutku ustaviti, sprejeti spremembe na svojem telesu in jih obrniti sebi v prid. Od takrat se ji dogajajo čudovite spremembe.

»Znam počakati, premisliti, spustiti in življenje mi nameni neko rešitev, ki jo moram nato znati videti, ceniti in biti zanjo hvaležna. Življenje nas vedno podpira, če smo temu naklonjeni.«

K družinski zgodbi na turistični kmetiji pomagata tudi sin in hči in skupaj obiskovalcem ponujajo posebno doživetje na Kozjanskem.

Z Barbaro Hernavs se je pogovarjala Barbara Gradič Oset. Pogovoru lahko prisluhnete v spodnjem posnetku.