marec 27, 2022

DAMJANA GOLAVŠEK: V SRCU SE POČUTIM MLADA IN SI NE POSTAVLJAM OVIR.

Celjanka Damjana Golavšek je pevka, igralka, avtorica besedil in glasbe. Za seboj ima dolgoletno uspešno pevsko kariero, blestela je v muzikalu Mamma Mia, zdaj pa nas ob nedeljah zvečer razveseljuje s preobrazbami v šovu Znan obraz ima svoj glas, za katero stoji ogromna ekipa.

Celjanka Damjana Golavšek ima za seboj dolgoletno uspešno pevsko kariero, trenutno pa nas ob nedeljah razveseljuje s preobrazbami v šovu Znan obraz ima svoj glas.

»Znan obraz ima svoj glas je prelepa TV izkušnja, najlepša odrska izkušnja pa je muzikal Mamma Mia.«

Damjana je leta 2015 s sošolkama iz srednje glasbene šole Alenko Godec in Simono Vodopivec Franko nastopila v muzikalu Mamma Mia. V petih letih so odigrali številne ponovitve, ki si jih je ogledalo več kot 150.000 ljudi. Tri prijateljice  so nato spet združile moči, se poimenovale Dinamitke in dokazale, da so dame tudi po petdesetem tako polne energije in ustvarjalnosti, da se zlahka postavijo ob bok mnogo mlajšim od sebe. »Med nami valovi posebna energija, ki se na čaroben način še potroji. Čutimo, da lahko skozi glasbo in petje še veliko damo,« navdušeno razlaga Damjana, ki se najboljše počuti na odru, v živo pred občinstvom: »Valovimo skupaj, smo eno. Sama tedaj izgubim ego in samo sem, obstajam samo v tistem trenutku, stoodstotno, in to mi veliko pomeni.«

 » V srcu se počutim mlada in si ne postavljam ovir. Imamo samo eno življenje in dajmo ga živet.«

Njena največja opora v življenju  je mož Čarli Novak, prav tako znani glasbenik, s katerim se tudi na glasbenem področju odlično dopolnjujeta, pravi Damjana in dodaja: »S Čarlijem sva najboljša prijatelja. V dobrem in slabem, kot sva si obljubila.« Pred 32 leti sta v zakon pripeljala 3 hčere iz prejšnjih zvez. Ko so skupaj, je zanje praznik, ki ga obogatita še 2 vnukinji. V vasici Gaberje na Vipavskem sta si postavila hiško in imata njivo, dva sadovnjaka in vrt, kjer zna Damjana ustaviti čas. Poleg glasbe in narave so njena velika ljubezen tudi živali. 
Prisluhnite navdihujoči Damjani Golavšek v radijskem srečanju s Tanjo Jurjec na Štajerskem valu, s klikom na spodnjo povezavo.