marec 31, 2022

VPOGLED: O državnozborskih volitvah 2022

24. aprila bodo državnozborske volitve – kandidatne liste je vložilo 20 strank in list. O izvedbi volitev smo v tokratnem Vpogledu spregovorili z direktorjem Državne volilne komisije Dušanom Vučkom.

V boj za glasove volivk in volivcev se podaja 20 strank in list. (Fotografija je simbolična, Pixabay)

Ali bodo tokratne volitve zaradi epidemičnih razmer drugačne kot v minulih letih, kako glasovati, če moramo v izolacijo zaradi okužbe s koronavirusom, do kdaj je mogoče oddati prošnjo za volitve po pošti in kdaj lahko gremo na predčasne volitve? O vsem tem se je Snežana Prebil pred državnozborskimi volitvami, ki bodo v nedeljo, 24. aprila, pogovarjala z direktorjem Državne volilne komisije Dušanom Vučkom. Prisluhnite jima v spodnjem posnetku.

Seznam strank in list, ki se potegujejo za vstop v Državni zbor, ter s katerimi kandidati v posameznih volilnih enotah in okrajih, najdete TUKAJ.  


 
Rubrika VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.