januar 25, 2022

DEJAN JELEN: NAJTEŽJA VADBA JE DVIGNITI ZADNJICO S KAVČA, POTEM JE VSE LAŽJE

Zdravje ni le odsotnost bolezni, je ravnovesje v človeškem telesu

Šentjurčan DEJAN JELEN je shiatsu terapevt in wellness mentor. Na področju masaže ima že 30 let izkušenj, je mednarodni sodnik tekmovanj v različnih masažnih tehnikah, ayurveda terapevt in oseba, ki raziskuje različne načine preventive za bolj zdravo življenje.

Šentjurčan Dejan Jelen,shiatsu terapevt in wellness mentor, in Barbara Gradič Oset, gostiteljica radijskega srečanja na Štajerskem valu.

»Zdravje ni le odsotnost bolezni, je ravnovesje v človeškem telesu. Ključ do tega pa mora najti vsak zase. Zame je telo v ravnovesju, kadar sedim nekje v miru, zaprem oči in mi misli ne begajo. Takrat ko nikjer v telesu ne čutim zakrčenosti. Ko zaprem oči in telesa dejansko ne čutim.«

Na začetku leta se mnogi zaobljubimo, da bo po novem letu vse drugače in da bomo naredili vse za boljše počutje. Shiatsu terapevt in wellness mentor, Dejan Jelen, sicer zaposlen v Thermani Laško, predlaga majhne korake: »Sam zaobljub nikoli ne sprejemam na posebne datume. Sem mnenja, da je potrebno narediti spremembe v življenju takrat, ko si to res želiš in nisi prisiljen vanje. Kadar se lotimo sprememb, se jih je treba lotiti po majhnih korakih. Drastične spremembe lahko v telesu naredijo več slabega kot dobrega. Zakaj bi morali biti dve uri v telovadnici, začnite raje s pol ure sprehoda na dan. Najtežja vadba je dvigniti zadnjico s kavča, potem je vse lažje.«

O novoletnih zaobljubah, majhnih korakih, ki peljejo do velikih sprememb, o masažnih tehnikah in o starodavnih znanjih se je z Dejanom Jelenom pogovarjala Barbara Gradič Oset. Prisluhni jima v spodnjem posnetku radijskega srečanja.