junij 29, 2020

Druga jutranja kava pod policijskim nadzorom

V soboto, 27. junija, je svoj dan proslavila policija. Katja in Davor sta tako na tokratno drugo jutranjo kavo povabila policista. Boštjan Kavc, pomočnik komandirja Policijske postaje Šentjur, je bil njuna družba.

Druga jutranja kava je bila tokrat policijsko obarvana, a zato nič manj sproščena.

„Z dnevom policije se spominjamo pogumnih dejanj naših predhodnikov. Z njim ohranjamo spomin na prelomne dogodke med letoma 1989 in 1991. Spominjamo se vrste pogumnih dejanj naših predhodnikov. Neizpodbitno je dejstvo, da so v izjemni složnosti, sodelovanju in medsebojni pomoči pripadniki takratne milice, ob pomoči teritorialne obrambe in ljudstva, odločno izborili našo svobodo ter suvereno in neodvisno državo. Takrat se je prerodila tudi slovenska policija, ki je na podlagi zakonodaje nove države kmalu začela ubirati svežo pot, pot sodobne institucije, ki so ji poleg načel zakonitega in strokovnega dela enako pomembni tudi spoštovanje človekovih pravic, etika in predanost skrbi za ljudi,“ so ob dnevu policije zapisali v Generalni policijski upravi.

Kako je biti policaj, sta Katja in Davor ob drugi jutranji kavi preverila s prve roke – povabila sta Boštjana Kavca iz šentjurske policijske postaje. Prisluhni jim v spodnjem posnetku.