maj 11, 2020

Druga kava: Poljčane pred korono varuje šmarnica?

Občina Poljčane je ena redkih, kjer, vsaj uradno, ni potrjenega nobenega primera okužbe s covid-19. »A ne smemo se prehitro hvalit, gotovo nismo neka oaza sredi Slovenije, zato je treba biti še naprej previden,« ob tem opozarja župan Stanislav Kovačič. S Katjo in Davorjem je klepetal ob drugi jutranji kavi, tudi o šmarnici.

Poljčane so med redkimi občinami, kjer še ni uradno potrjene okužbe s covid-19. Naj tako tudi ostane. (Foto: Občina Poljčane)

Zaradi epidemije novega koronavirusa in ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe smo tudi tokratno drugo jutranjo kavo spili na daljavo, Katja in Davor v našem studiu, župan občine Poljčane Stanislav Kovačič pa v svoji pisarni. Čeprav v Poljčanah med epidemijo niso potrdili okužbe pri nobenem od njihovih občanov, vseskozi spoštujejo vse potrebne ukrepe v boju proti covid-19. »Pa virusa res nimajo zato, ker se vas boji, ker ste v Poljčanah tako zategli?« Je zanimalo Davorja. »Ali kaj posebnega jeste in pijete?« Odgovoru župana prisluhnite v spodnjem posnetku Druge jutranje kave, kjer je bilo govora tudi o zaščitnih maskah in prazniku občine Poljčane, ki se bliža, a praznovati zaradi epidemije ne bodo mogli.



Župan občine Poljčane sicer dan brez težav preživi tudi brez kave, a vseeno se je z veseljem odzval povabilu naših jutranjikov na klepet od radijski kavi. (Foto: Občina Poljčane)