junij 1, 2020

KK Šentjur - pet let po naslovu državnega prvaka s trenerjem Dejanom Mihevcem

Ob tokratni Drugi jutranji kavi smo obujali športne spomine. Pet let je namreč minilo, odkar je Košarkarski klub Šentjur postal državni prvak. Takratni trener, domačin Dejan Mihevc, je bil gost Katje in Davorja.

Dejan Mihevc je Šentjurčane pred petimi leti povedel do največjega uspeha kluba. Naslove je sicer osvajal tudi v tujini.

Šentjurčani so se v finalu leta 2015 pomerili z lokalnim tekmecem, Rogaško. V napeti seriji finalnih tekem, ki so poskrbele za pravo košarkarsko evforijo, so Šentjurčani slavili s 3:1 in dosegli največji uspeh kluba. Za osvežitev spomina kliknite na TO NOVICO, takratni trener Dejan Mihevc pa ob tem pravi, da gredo ob spominu na zmagoslavje še danes kocine pokonci. »Najbolj pomembno je, da verjameš, da lahko zmagaš. Potem je vse možno. Kjerkoli sem delal, smo težili k visokim ciljem. Seveda pa greš vedno tekmo po tekmo,« pravi trener, ki je bil tudi že angleški prvak in poljski podprvak. S Katjo in Davorjem je Mihevc to jutro obujal spomine na naslov državnega prvaka ter spregovoril o trenerskem delu doma in na tujem, seveda pa se ob pogovoru o košarki ni mogoče izogniti niti košarkarskim asoma Luki Dončiču in Goranu Dragiču. Sploh slednjega Dejan Mihevc dobro pozna, saj je vodja trenerjev na vsakoletnem Dragičevem kampu na Rogli. Prisluhni v spodnjem posnetku.