december 2, 2021

ENEJA SLAČEK: NAJVEČ, KAR LAHKO NAREDIMO, JE, DA POMAGAMO DRUGIM.

Tokrat je bila gostja radijskega srečanja mlada Eneja Slaček iz Slovenske Bistrice, ki zaključuje študij fizioterapije, letos pa se je udeležila tudi študentske humanitarne odprave v Gambijo, kjer so študentke pomagale tamkajšnjim prebivalcem. V Afriki so bile tri tedne, humanitarno odpravo v okviru Društva za otroke sveta pa so študentke tudi organizirale v glavnem same. Pred odhodom so zbrale tudi kar nekaj materiala, sanitarnih in fizioterpavtskih  pripomočkov, ki so jih predale bolnišnicam, v katerih so kot prostovoljke delale.  

Eneja Slaček iz Slovenske Bistrice, ki zaključuje študij fizioterapije, se je letos udeležila študentske humanitarne odprave v Gambijo, kjer so študentke pomagale tamkajšnjim prebivalcem.

Slovenjebistričanka Eneja Slaček, študentka fizioterapije na mariborski fakulteti Alma Mater Europaea, ki se je letos udeležila humanitarne odprave v Gambijo, je bila gostja radijskega srečanja na Štajerskem valu. 

Simpatična Eneja se je potegovala tudi za naslov Miss Slovenije in na vprašanje, kaj bi kot potencialna bodoča mis naredila za boljši svet, Eneja odgovarja:

»Največ, kar lahko naredimo, je, da pomagamo drugim. Vsi imamo dve roki: eno, da pomagamo sebi, z eno pa pomagamo drugim.«

In Eneja Slaček to misijo že izpolnjuje, k prostovoljstvu pa spodbuja tudi druge. Dodajmo še, da si je zgornja izjava Eneje Slaček prislužila tudi naziv ISKRA TEDNA na Štajerskem valu. O odpravi v Afriko, o tem, zakaj mladi kadri iz Slovenije odhajajo na delo v tujino in še marsičem je spregovorila v radijskem srečanju. Prisluhnete ji lahko v spodnjem posnetku. Z njo se je pogovarjala Greta Kokot Rajković.