junij 4, 2018

Ingrid Ferlež: Zvok narave in naše telo sta na isti frekvenci

Ingrid Ferlež ljudem pomaga na različne načine. V svoji oazi Vita Center Ingrid v neposredni bližini Rogaške Slatine izvaja različne terapije, masaže in vadbo joge. Njeno delo bazira na manualnih terapijah in masažah vzhodnjaške filozofije s celostnim pristopom ter uporabi 100-odstotno naravnih materialov.

Ingrid Ferlež je priznana gong mojstrica, ki obvlada tudi različne masaže in Bownovo terapijo. V studiu Štajerskega vala jo je gostila Tanja Jurjec.

Ingrid Ferlež izvaja Bownovo terapijo, ajurvedske masaže, je pa tudi tuinologinja in izvrstna gong mojstrica. »Terapevtski zvok je zvok harmonije, naravni zvok, takšen, kot smo mi sami. In če povežemo ti dve informaciji, da sta zvok narave in naše telo na isti frekvenci, želimo, da nihanje nekega zvoka, ko pride do našega telesa, začne predajati to vibracijo v telo. In ta vibracija je za nas blagodejna,« razlaga Ingrid, ki je srednjo medicinsko šolo zaključila na Reki, nato pa je prišla v Slovenijo, najprej v Terme Olimia, kasneje pa v Zdravilišče Rogaška Slatina. Ob prelomu tisočletja pa se je odločila za samostojno pot. Neprestano se izobražuje in spoznava nova znanja na temo manualne terapije in joge. Trenutno se najbolj posveča študiju integralne Vinyasa joge in antigravity fitness programa.

Vita center Ingrid - prostor prijetnega bivanja in dobrega počutja
Ingrid živi in deluje v Vita centru zdravega življenja Ingrid v neposredni bližini Rogaške Slatine, kjer izvaja sodobno manualno terapijo, masaže in terapije tradicionalnih ved kitajske tradicionalne medicine (KTM) in ajurvede, aromaterapije ... Oseben pristop in celostna obravnava sta vodilo njenega dela. Poleg individualnih obravnav vodi tudi skupinske aktivnosti, kot je vita vadba dobrega počutja, gong joga, sproščanje, meditacije in druge delavnice za osebno rast, nudijo pa tudi apartmaje. Odrasla otroka, Jože in Eva, sta že odšla na svoje. V idiličnem okolju njenega centra zdravja živi z možem Jožetom, ki poprime doma za veliko opravil, da se lahko Ingrid povsem preda delu, ki ga ima tako rada. Prisluhnite ji v spodnjem posnetku.