december 21, 2021

IRENA VRČKOVNIK: ŽIVIM TUKAJ IN ZDAJ

Irena Vrčkovnik letos obeležuje trideset let samostojnega glasbenega ustvarjanja. Na glasbeni sceni se je pojavila v 90. letih prejšnjega stoletja ter se s svojo glasbo in širokim nasmehom ljudem zelo hitro odtisnila v srce. A kmalu je komercialne uspešnice zamenjala za intimnejše izpovedne pesmi. 

Irena Vrčkovnik se je na glasbeni sceni pojavila v 90. letih prejšnjega stoletja ter s svojo glasbo in širokim nasmehom hitro osvojila srca ljudi.

»Nehala sem se obremenjevati z ljudmi in začela slediti svojemu načelu, da ni pomembno, kaj si drugi mislijo o meni, pomembno je, kaj mislim jaz.«

Danes je zadovoljna, da ni samo pevka, ampak tudi avtorica in vsestranska glasbenica, ki v svoji glasbeni šoli posreduje znanje in izkušnje novim generacijam. Ponosna je na sina in hvaležna za sedanjega partnerja, ki ji je, kot pravi, obrnil življenje na glavo. »Zdaj sem lahko resnično jaz, z vsemi napakami, in sem takšna v celoti sprejeta,« pravi in dodaja, da preprosto živita tukaj in zdaj, brez velikih pričakovanj in obljub.  
Ireni Vrčkovnik prisluhnite v spodnjem posnetku radijskega srečanja s Tanjo Jurjec.

Galerija slik