junij 2, 2022

ISKRA MESECA MAJA čebelarjem

Z vstopom v junij smo za sabo pustili maj in na Štajerskem valu smo razglasili ISKRO MESECA MAJA, izjavo, ob kateri se je v maju na našem radiu in spletni strani po vašem izboru najbolj iskrilo. Največ vaših glasov je dobila izjava o čebelarjih in čebelarstvu.

Izjavi vodje slovenskih čebelarjev Boštjana Noča ste nadeli naziv ISKRA MESECA MAJA.

Dobili smo ISKRO MESECA MAJA na Štajerskem valu. Naziv je dobila izjava, ki je med vsemi iskrami tedna zbrala največ vaših glasov. Štiri iskre tedna so izrekli: flavtist znamenitega orkestra Münchenske filharmonije Martin Belič, sicer Slatinčan, ki je živel tudi v Slovenski Bistrici, o tem, da glasba ni le igranje po notah; zborovodja Mešanega mladinskega pevskega zbora I. Gimnazije v Celju Tomaž Marčič o tem, kaj mladim da petje v zboru; predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč o čebelarjih in čebelarstvu; ravnateljica OŠ Blaža Kocena Ponikva Andreja Ocvirk o upoštevanju žensk. Prisluhnete jim lahko TUKAJ.

Prešteli smo vse vaše glasove in največ jih je dobila izjava Boštjana Noča, ki jo je izrekel ob majskem svetovnem dnevu čebel. Ta izjava je tako postala ISKRA MESECA MAJA:

Izjava Boštjana Noča se je pridružila dosedanjim štirim iskram meseca – skupaj z iskrami, ki jih bomo razglasili še do konca leta, se bo zatem potegovala še za naziv ISKRA LETA 2022.

Naša akcija pa tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste v maju glasovali za iskro tedna, je žreb mesečno nagrado pokrovitelja naše akcije, blagovne znamke Iskra, indukcijsko kuhalno ploščo Iskra, namenil Tamari Peklar Korošec iz Majšperka. Čestitke!