december 29, 2021

ISKRA TEDNA o negotovosti in polarizaciji družbe v koronačasu

Imamo novo ISKRO TEDNA na Štajerskem valu. Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani, ob katerih se iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskri, jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Tokrat ste največ glasov namenili izjavi o težavah, ki jih povzroča čas, ki ga zaznamuje koronavirus.

Simon Pevec, ki je med drugim član Centra za osebnostni razvoj in psihoterapijo, je izrekel tokratno iskro tedna. (Foto: osebni arhiv)

Tri izjave so se potegovale za naziv iskre minulega tedna na Štajerskem valu. Božiček je pred božičem odgovarjal na naše vprašnje, ali smo bili ljudje v tem letu pridni ter kaj nam prinaša, župnik s Polzele Urban Lesjak je podal praznično sporočilo, ki temelji na svetosto človeka, specializant psihoterapije Simon Pevec pa je spregovoril o negotovosti, ki jo povzroča epidemija, ter njenem vplivu na polarizacijo družbe.

Največ vaših glasov je prejela izjava Simona Pevca:

Ta iskra tedna se poteguje še za naziv iskre meseca decembra.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, sekljalnik, namenil Jožici Sevšek iz Šmarja pri Jelšah. Čestitke!

V našem uredništvu že zbiramo najbolj iskrive izjave tega tedna, za iskro tedna boste lahko glasovali od petka.