november 8, 2021

JANEZ PER: Kdor igra, slabo ne misli

JANEZ PER je vodja Alpskega kvinteta, ki se je uveljavil tudi v tujini

JANEZ PER je vodja Alpskega kvinteta, enega v Evropi najbolj znanih  slovenskih narodno - zabavnih ansamblov, v katerem igra že 51 let. Uspelo jim je razviti poseben prepoznavni stil igranja, ki se je v tujini dobro prijel in ima številne posnemovalce. 

JANEZ PER, vodja Alpskega kvinteta, je bil gost tokratnega radijskega srečanja

»Prepoznaven sem po svoji hudomušni pojavi, rad komuniciram z ljudmi in rad se smejim.«

Od malih nog je član vaške godbe z dolgoletno tradicijo, v kateri zdaj igra že 15 članov razširjene družine. Bil je prvi župan Občine Mengeš in celo poslanec v državnem zboru, kjer so ustanovili Parlament dixie band, ki še vedno občasno igra na dobrodelnih prireditvah. Janez Per je prijazen in dobrovoljen človek, ki mu energije zlepa ne zmanjka, kot matičar sklepa tudi zakonske zveze. 

»Kmet sem iz prepričanja in ljubezni do domače zemlje!«

Janez Per skrbno in vestno obdeluje tudi podedovano družinsko kmetijo. Tanja Jurjec ga je gostila v radijskem srečanju, v katerem sta spregovorila o njegovenm bogatem življenju, ki ga tako ali drugače prežema glasba, pa o družini in kmetiji, ki jo obdelujejo, misli pa so pobegnile tudi v njegov vinograd v Istri, kjer prideluje malvazijo, s katero Janez rad nazdravi z družino in prijatelji.

Korona je prekrižala načrte ob jubileju Alpskega kvinteta, a kot pravi Janez Per: »Če bomo zdravi, bomo vse nadoknadili.« 
Janezu Peru lahko prisluhnete v spodnjem posnetku radijskega srečanja.

Galerija slik