maj 31, 2020

Janko Zupanec: Turizem na deželi prinaša zadovoljstvo in notranji mir

Mini podeželski hotel POMONA, ki nosi ime po boginji sadja Pomoni, je pravi naslov za prijetne družinske počitnice in poslovna srečanja. V zavetju neokrnjene narave v neposredni bližini Rogaške Slatine ga je na družinskem posestvu, ob bogatem sadovnjaku, postavil JANKO ZUPANEC in z njim uresničil svoje velike sanje. 

Janko Zupanec je v zavetju neokrnjene narave, na družinskem posestvu v neposredni bližini Rogaške Slatine, postavil mini podeželski hotel in družinski turizem POMONA, ki privablja goste od blizu in daleč. V radijskem srečanju ga je gostila Tanja Jurjec.

Avtentična butična zgodba družinsko vodenega turizma na deželi povezuje vse v kraju in v svoje zavetje sprejema vse ljubitelje narave in zdravega načina življenja.
Gospodar in gostitelj na podeželskem turizmu Pomona Janko Zupanec je po izobrazbi sicer ekonomist. Vendar v svojih prejšnjih službah, ki se jih je v 17 letih zvrstilo kar nekaj, ni našel pravega zadovoljstva. Vedno ga je nekaj gnalo naprej in to je bil tudi razlog, da se loti svoje zgodbe. Mu pa znanje ekonomije in poznavanje delovanja trga, kot pravi, še kako koristi tudi pri vodenju družinskega turizma. In Janko Zupanec je dokaz, da je mogoče s pravo idejo, pa seveda z dobro mero jeklene volje, z odrekanjem in trdim delom v življenju doseči marsikaj.

»Turizem mi daje tisto, kar sem v običajnih službah pogrešal, tisto pravo notranje zadovoljstvo,« rad poudari Janko Zupanec, idejni oče in gospodar na družinsko vodeni turistični kmetiji, v neposredni bližini Rogaške Slatine.

Od prvega sadovnjaka do turistične kmetije
Janko je svoje talente in strasti v mladostnih letih preizkušal tudi v glasbi, kar 8 let je igral bobne v glasbeni skupini Rovis, se je še spomnite? Kmetijstvo takrat seveda ni bilo v prvem planu, je pa tlela v njem želja, da iz družinske kmetije, na kateri so takrat gojili različne kulture, ustvari neko unikatno zgodbo. Leta 2014 je tako zasadil svoj prvi sadovnjak, 2.750 hrušk viljamovk, ki so danes prava dodana vrednost njihove ponudbe in tudi zaščitni znak njihovega turizma na deželi.

Avtentična butična zgodba družinsko vodenega turizma na deželi povezuje vse v kraju in v svoje zavetje sprejema vse ljubitelje narave in zdravega načina življenja.

Vsaka soba ima svoje sočno ime
Svoje sanje je Janko Zupanec uresničil z odprtjem turistične kmetije na podeželju Pomona in jo poimenoval po rimski boginji sadja in sadovnjakov. V sklop kmetije sodi stara hiša Jankovega očeta in deda, zgrajena okoli leta 1880. Ob njej je gospodarsko poslopje, ki so ga preuredili v zajtrkovalnico. Zraven so zgradili še »hotelček« z dvema apartmajema in šestimi sobami, ki nosijo imena po različnih sadežih. 

V preteklih  šestih  letih so gostili preko 8000 gostov iz 61 držav, celo iz Afrike in Iraka. Gostje so navdušeni tudi nad odlično welness ponudbo in plavanjem v naravnem ribniku z unikatnimi ležalniki, ki se skrivajo v lično urejenih čebelnjakih.

Ob hotelčku je gostom na voljo naravni plavalni bazen z unikatnimi ležalniki.

Turizem na podeželju Pomona neprestano nadgrajuje vsebino in ponudbo. Tako so lani odprli še proizvodno-skladiščni objekt z dvema hladilnicama,  degustacijskim in prodajnim prostorom ter likovno galerijo. Blizu sadovnjaka viljamovk je Janko uredil tudi sadni vrt, ki ponuja svojevrstne sinergijske učinke med sadjarstvom in kmečkim turizmom.

Sadnemu vrtu dodali še zelenjavni vrt
Letos pa so se v času krize posebej posvetili še zelenjavnemu vrtu, da bodo lahko gostom postregli z zares domačo hrano, pri čemer so jim v veliko pomoč in podporo tudi sosedje, s katerimi izjemno dobro sodeluje in jih povezuje v zgodbo turizma na deželi.

Da družinska zgodba živi, gospodarju Janku pri delu po svojih močeh pomagajo tudi žena Vesna, sicer učiteljica, ter sinova Maks in Jure, ki sta po očetu podedovala tudi glasbeni talent, kar lahko ob posebnih priložnostih ujamejo tudi njihovi gostje. Doslej je večji delež gostov prihajal iz tujine, zadnja leta pa je bilo med njimi vse več tudi slovenskih gostov, letos jih seveda pričakujejo še več.

V sklop kmetije sodi stara hiša Jankovega očeta in deda, zgrajena okoli leta 1880.

Spoznajte družinski turizem Pomona v neposredni bližini Rogaške Slatine, s klikom na posnetek radijskega srečanja v nadaljevanju. Z Jankom Zupancem se je pogovarjala Tanja Jurjec.