april 11, 2022

JOŽE VOLFAND: MLADIM JE TREBA ZAUPATI ODGOVORNA DELOVNA MESTA

78-letni Jože Volfand je eden najbolj prepoznavnih in zaslužnih Celjanov, ki je letos za svojo dolgoletno uspešno delovanje na področju novinarstva, založništva in kulturnih prireditev ter izjemen prispevek k prepoznavnosti in ugledu mesta Celja doma in v tujini, dobil naziv častni meščan Celja. Meni, da je v Sloveniji čas za novo generacijo na ključnih mestih v politiki in gospodarstvu.

Jože Volfand je eden najbolj prepoznavnih in zaslužnih Celjanov, ki bo danes, ob prazniku Mestne občine Celje, postal častni meščan Celja.

»Mlade je treba postaviti na odgovorna delovna mesta. Ta politična elita v Sloveniji je stara že 25 let. Eni in isti ljudje vodijo državo. To ni v redu. Slovenija potrebuje mlado, svežo, intelektualno generacijo, novo elito, ki bo državo popeljala na novo, moderno razvojno pot.«

Jože Volfand je bil novinar in urednik, najprej Novega tednika, kasneje časnika Delo. Bil je pobudnik in organizator Tedna domačega filma, festivala, ki je v knežje mesto pripeljal največja imena filmskega sveta tedanje skupne države, Jugoslavije. Bil je prvi organizator poletnih prireditev v Celju, s svojimi znamenitimi Celjskimi večeri, ki jih je zbral tudi v knjigi, je v Celje privabil najvišja imena slovenske in jugoslovanske politike. Z Veronikino nagrado mu je uspelo poezijo približati Celjanom in mesto postaviti na književni zemljevid Slovenije.

Pred tridesetimi leti se je podal v podjetniške vode s podjetjem Fit media in s projekti zopet promovira Celje kot tudi pomembnost trajnostnega razvoja. Za Štajerski val se je z njim pogovarjala Barbara Gradič Oset, srečanju lahko prisluhnete v spodnjem posnetku.

Galerija slik