januar 7, 2019

Milan Ninić: Deliti in delati dobro

Milan Ninić je pri svojih 25-ih eden najmlajših prostovoljcev pri nas, ki je za svoje prizadevno prostovoljsko delo prejel visoko državno priznanje. Je ustanovitelj in predsednik društva Enostavno pomagam, v okviru katerega je v Celju zaživela Božičkova tovarna daril. Lani so v njej obdarili več kot tisoč otrok. 

Mladi prostovoljec Milan Ninić želi k dobrim delom pritegniti čim več ljudi, predvsem mladih. Delati in deliti dobro je njegov moto. In to lahko delamo vsi, je prepričan Milan, ki je bil gost prvega letošnjega radijskega srečanja na Štajerskem valu, z gostiteljico Greto Kokot Rajković.

Milan Ninić je tudi prejemnik bronastega grba Mestne občine Celje, v svojem okolju pa je prepoznan kot eden najbolj srčnih ljudi, ki na stiske vedno odreagira in ponudi roko. Je zelo občutljiv in dojemljiv za stiske ljudi, ki si sami ne morejo pomagati, dotaknejo se ga predvsem stiske otrok. Njegova prva prostovoljska akcija je bilo zbiranje plastičnih zamaškov za fantka Maja, ki se je rodil s hudo telesno hibo, a ima neomajno voljo do življenja. In Maj je na nek način tudi Milanov vzornik in motivator. Delati dobro in deliti dobro je njegovo poslanstvo, pravi, in dodaja: "Če želiš videti spremembo v svetu, bodi ti ta sprememba. Tako sem tudi sam začel. Želel sem neko majhno spremembo v svojem okolju in potem smo začeli delati delati velike stvari.  In ko enkrat narediš neko dobro delo, želiš narediti še eno in še eno ... in še eno."
Tako Milan, ki je sicer kot inženir radiološke tehnologije zaposlen na onkološkem oddelku UKC Maribor, nadaljuje svoje delo prostovoljca in snuje nove projekte. Prostovoljstvu namenja ves svoj prosti čas in za letos ima velike načrte, kaj vse snujejo v društvu Enostavno pomagam in kdo je v resnici Milan Ninić, fant, ki "enostavno pomaga", pa v posnetku radijskega srečanja na Štajerskem valu, v nadaljevanju.  

Galerija slik