oktober 4, 2021

Nataša Koražija: MEDSEBOJNI ODNOSI SO DANES ŠE BOLJ POMEMBNI KOT NEKOČ

V tednu otroka je bila gostja srečanja mag. Nataša Koražija, direktorica moderne, prostorne, dobro založene Knjižnice Rogaška Slatina, h kateri spada tudi podružnica v Rogatcu. Povezani so tudi z Gradsko knjižnico Krapina, s katero imajo skupni projekt z naslovom Branje brez meja/Čitanje bez granica, v okviru katerega poteka bralna značka za odrasle. Ves čas pa seveda veliko pozornosti in aktivnosti namenjajo otrokom, na dogodke v knjižnico vabijo tudi ta teden.

Mag. Nataša Koražija, direktorica moderne, prostorne, dobro založene Knjižnice Rogaška Slatina, in gostiteljica srečanja Tanja Jurjec.

»Vedno sem rada brala. Že kot zelo majhna sem se znašla in brala z lučko pod odejo, da ne bi zbudila sestre Jasne in pri tem celo skoraj zažgala odejo. Na srečo se je vse dobro končalo, mama je razumela mojo strast do knjig in ni bila preveč huda. Jaz pa sem potem brala še z večjim veseljem.«

Mag. Nataša Koražija je kljub zgodnjemu materinstvu zaključila študij slovenskega jezika s književnostjo in magisterij. Sprva je poučevala na OŠ Bistrica ob Sotli, kratek čas na I. OŠ v Rogaški Slatini in nekaj časa na III. OŠ v Rogaški Slatini. Po zaključku drugega porodniškega dopusta se je kot bibliotekarka zaposlila v Knjižnici Rogaška Slatina in leta 2010 postala njena direktorica. Danes se zaveda, da je, takrat še zelo mlada, stopila v velike čevlje in je svoji predhodnici Metki Kodrič hvaležna, da je postavila temelje sodobne knjižnice, ki jih Nataša Koražija z ekipo z vesljem nadgrajuje. Nataša ima tudi mnogo hobijev, kot lahko razberemo tudi iz objav na družabnih omrežjih, med njimi izstopajo peka, urejanje gredic, notranja dekoracija, rada pa ima tudi pohodništvo oziroma planinarjenje. Družina je njena največja svetinja. Z možem Vladom sta ponosna na hčerki Nušo,  študentko ekonomije, in Živo, dijakinjo Srednje šole za gostinstvo in turizem, smer turizem, ki sta bili že zelo zgodaj samostojni in zanesljivi. 

»Kuhinja je moje zatočišče, kjer se najbolj sprostim.«

Nataša Koražija skupaj s sodelavkami v Knjižnici Rogaška Slatina težko čaka na čas, ko bodo spet lahko nemoteno uresničevali številne načrte, za katere jim ne zmanjka idej. V tem trenutku so v izdelavi knjigobežnice, ki jih bodo postavili po zaselkih Rogaške Slatine in Rogatca ter v KS Kostrivnica in Sveti Florjan. Knjige si boste v knjigobežnicah lahko izposodili sami, lahko pa boste knjige zanje tudi prispevali. Že sedaj jih lahko oddate v knjižnici v Rogaški Slatini, ko bodo knjigobežnice aktivirane, pa jih boste lahko odložili in predali v branje sokrajanom kar tam. Več o knjigobežnicah razloži direktorica slatinske knjižnice mag. Nataša Koražija v radijskem srečanju s Tanjo Jurjec na Štajerskem valu. Prisluhnite jima v spodnjem posnetku.