januar 15, 2023

NIKO TURK: POVEZANI V KULTURI LAHKO NAREDIMO VELIKO VEČ

Niko Turk iz Slovenske Bistrice je vsestranski kulturni ustvarjalec, ki ga je težko ujeti v kratek portret. Od nekdaj rad soustvarja dogajanje v svojem kraju in tako aktivno sodeluje v več kulturnih društvih, predvsem na področju gledališke igre in petja. Niko Turk se ukvarja tudi z glasbenim in organizacijskim managementom, zastopa glasbeno skupino Poskočni in Vražje muzikante.

Vsestranski kulturni ustvarjalec Niko Turk iz Slovenske Bistrice

»Pomembno je, da v kulturo vključujemo tudi mlade. Ker na ta način bodo prenesli naprej tisto, kar sporočamo mi sami s svojim delovanjem v kulturi. Kultura mogoče ne prinaša materialne vrednosti, prinaša pa duhovnost in veliko srce.«

Slovenjebistričan Niko Turk je iniciator in povezovalec dogajanja v kraju in deluje v številnih društvih. Med drugim je tudi predsednik KD Slomšek, v katerem vas že kmalu vabijo na Zvezdico zaspanko in v februarju na Valentinov koncert z Urošem in Tjašo Steklasa v prenovljenem Slomškovem domu, in Okteta Planika, ki se po novem letu postavlja na noge z novim pevovodjo in prenovljeno zasedbo. Prepričan je, da je za kakovostno življenje v neki skupnosti pomembno, da so ljudje med seboj povezani.
Prisluhnite mu v radijskem srečanju na spodnji povezavi. Z njim se je pogovarjala Greta Kokot Rajković.