januar 25, 2022

Štipendije za program steklarski tehnik in vajeniški program steklar

Pridruži se ekipi dijakov Šolskega centra Rogaška Slatina, pridobiš lahko štipendijo, po končanem šolanju pa te čaka zaposlitev

Ste ustvarjalni, natančni, iznajdljivi in ambiciozni? Iščete priložnost za štipendijo v času šolanja? Potem je prava odločitev za nadaljevanje šolanja na Šolskem centru Rogaška Slatina, kjer vpisujejo tudi v program tehnik steklarstva in vajeniški program steklar. Steklarna Rogaška v sodelovanju s ŠC Rogaška Slatina za oba programa razpisuje štipendije, za vajeniški program pa tudi letno nagrado. 

Na Šolskem centru Rogaška Slatina razpisujejo dva steklarska programa: steklarski tehnik in vajeniški program steklar, za poklice steklopihalec, steklobrusilec ali upravljalec steklarskih strojev. Možnost pridobitve štipendije, zaposlitev zagotovljena. (Foto: Fiskars group)

Steklarna Rogaška razpisuje štipendije za poklic steklopihalec, steklobrusilec ali upravljavec steklarskih strojev in vabi k vpisu v program tehnik steklarstva in vajeniški program steklar na ŠC Rogaška Slatina. Po zaključenem izobraževanju nudijo tudi zaposlitev.

Na voljo 5 kadrovskih štipendij za program steklarski tehnik
Pridružite se lahko ekipi dijakov Šolskega centra Rogaška Slatina, ki se izobražujejo za poklic steklarskega tehnika. STEKLARNA ROGAŠKA razpisuje 5 KADROVSKIH ŠTIPENDIJ za izobraževanje v programu steklarski tehnik. V času šolanja omogočajo svojim dijakom pridobivanje praktičnih izkušenj in znanj v okviru obvezne in počitniške prakse ter zagotavljajo zaposlitev po zaključenem šolanju. Višina štipendije znaša v prvem letniku 240 EUR, v drugem do 270 EUR, v tretjem do 290 EUR in v četrtem do 310 EUR.

S klikom se sprehodi po Šolskem centru Rogaška Slatina.

10 štipendij in vajeniške nagrade za bodoče steklarje
STEKLARNA ROGAŠKA v šolskem letu 2022/2023 razpisuje 10 vajeniških mest ter bodočim vajencem zraven vajeniške nagrade mesečno nudi tudi kadrovsko štipendijo, ki v prvem letniku znaša 240 EUR, v drugem letniku do 290 EUR in v tretjem letniku do 310 EUR. Svojim vajencem po končanem izobraževanju nudijo tudi zaposlitev. 
K vpisu v vajeniški program steklar vabijo mlade, ki bi se želeli usposobiti za poklic steklopihalec, steklobrusilec ali upravljavec steklarskih strojev. Vajenec v času vajeništva pet mesecev v posameznem šolskem letu preživi tudi na usposabljanju pri delodajalcu in v tem času je upravičen do prejemanja vajeniške nagrade, ki v prvem letniku znaša 251 EUR, drugem 302 EUR in tretjem 403 EUR.
Za več informacij pokličite na 03 818 01 36 ali kliknite na steklarna-rogaska.si.

Povezave za predstavitve steklarskih programov: 

PETEK, 11. 2. 2022, ob 9.00: https://meet.google.com/qdr-ujhm-cbn

PETEK, 11. 2. 2022, ob 15.00: https://meet.google.com/jma-nang-xqh

PETEK, 11. 2. 2022, ob 18.00: https://meet.google.com/xtg-cxeo-wnv

SOBOTA, 12. 2. 2022, ob 9.00: https://meet.google.com/cbg-tfdp-kwx 

Razpisane programe ter sodelovanje Šolskega centra Rogaška Slatina in podjetja Fiskars group, Steklarne Rogaška, sta v pogovoru za Štajerski val predstavili Tanja Rupnik, profesorica matematike s Šolskega centra Rogaška Slatina in Darja Gabron, vodja kadrovske službe v podjetju Fiskars group. Prisluhnite jima v pripetem posnetju oddaje. /AK/


Naročena vsebina.