januar 16, 2017

Plesno srečanje z Gogo Stefanović Erjavec

Goga Stefanović Erjavec je plesalka, pedagoginja in koreografinja z neverjetno energijo in ustvarjalnim zagonom ter pedagoškim in organizacijskim talentom. Za svoje ustvarjanje je prejela številna priznanja in nagrade. Njen Plesni Forum Celje neprekinjeno deluje že več kot 40 let.

Goga Stefanović Erjavec je ponosno predstavila svojo monografijo ­­­­­­­­­­­­­­40 let na krilih plesa. Na fotografiji z gostiteljico Tanjo Jurjec.

Iz rodne Pule, kjer se je srečala s prvimi plesnimi koraki, se je Goga pri dvanajstih letih preselila v Celje. Ob koncu gimnazije jo je v svoje plesno gledališče sprejel legendarni Damir Zlatar  Frey. Ko se je preselil v Ljubljano, je Goga odgovorno prevzela njegovo delo in se zavezala plesu za vse življenje. Preimenovali so se v Plesni forum, ki pod njenim vodstvom neprekinjeno deluje že 40 let. Obeležili so jih s 4 večeri 4 generacij v 4 predstavah in z izdajo bogate monografije ­­­­­­­­­­­­­­40 let na krilih plesa.   
Plesni forum Celje je izjemen plesno-gledališki center v Sloveniji in prepoznavni scenski prostor v Celju, ki z različnimi dogodki bogati kulturno dogajanje v mestu. V vseh teh letih so se velikokrat selili, zadnjih 17 let pa domujejo v barviti hiški, ki je bila namenjena rušenju. Z velikim angažiranjem moža Dušana, ki je ves čas njen tesen sodelavec,  so jo temeljito prenovili. 
Goga Stefanović Erjavec je tudi diplomirana ekonomistka, nekaj časa je bila celo stevardesa, na prvo mesto pa vse življenje postavlja ples in gledališče. Plesu sta predani tudi hčerki Gea in Gruša. 
Nasmejana, vedra in polna energije je Goga tudi v radijskem srečanju s Tanjo Jurjec. Prisluhnite jima v spodnjem posnetku.

Galerija slik