november 6, 2018

Aleš Novak: Šmarčan z viktorjem

Šmarčan Aleš Novak je po izobrazbi kemijski inženir, bivši poklicni šofer, scenarist, producent in stand up komik nove generacije stand up komedije pri nas. Trenutno ga med drugim gledamo v televizijskih oddajah Štartaj Slovenija in Kdo bi vedel. Tokrat pa je sedel pred radijski mikrofon, bil je gost naših nedeljskih srečanj.

Aleš Novak je človek, ki se rad loti marsikaterega izziva. O številnih je spregovoril v pogovoru s Tanjo Jurjec.

Sledil svojim sanjam
Kot diplomirani kemijski inženir je bil Aleš Novak najprej zaposlen na inštitutu Jožef Stefan, nato se je po očetovem zgledu kot Kemični Ali – prevoz oseb začel poklicno ukvarjati s transferji na letališča in turističnimi prevozi znotraj in izven naših meja. Znane so bile njegove spletne humoristične nadaljevanke Z nule na milijon, na strani You Tube lahko spremljamo njegov kanal Aleš Novak. Na Pop TV sodeluje kot scenarist in sovoditelj oddaje Štartaj Slovenija, pri Skečoholikih pa je skupaj s tremi kolegi soscenarist, igralec in izvršni producent oddaje.

Viktor za oddajo Štartaj Slovenija
Na Televiziji Slovenija nastopa v oddaji Kdo bi vedel, in sicer kot znanstvenik oz. kot kemik in stand-up komik, kar mu pomeni velik izziv in veliko veselje: "Mama, sem ti rekel, da bo diploma še prav prišla. Čez sedem let vse prav pride," pravi. Za Karierni center Univerze v Mariboru je pripravil o podobni temi enourni nastop "Diplomirajte! To staršem veliko pomeni." Kot scenarist je nastopal tudi v oddajah Vid in Pero šov, Ta teden z Juretom Godlerjem in pri Viktorjih 2016, na zadnjih Viktorjih pa je s sodelavci prejel viktorja za posebne dosežke za oddajo Štartaj Slovenija.

'Odštekani' izzivi
Aleš Novak rad potuje z različnimi vozili: z džipom po svetu, s skirojem do morja, pa z mopedom … Nedavno sta z "najboljšim bratom pod soncem", kot ga imenuje, z motorjem obiskala vseh 212 slovenskih občin, čeprav se s politiko, tako meni ta hip, ne namerava nikoli ukvarjati. Živi v Ljubljani, a se rad vrača v rodno Šmarje pri Jelšah, kjer vsako leto pripravi na Jelšingradu stand up dogajanje z mnogimi gosti. O tem še čem je Aleš Novak spregovoril v našem nedeljskem srečanju, v pogovoru s Tanjo Jurjec. Prisluhni v spodnjem posnetku. (TJ)