junij 1, 2021

Barbara Rehar: Moj glas je moj izraz

Rogatčanka Barbara Rehar poje in ustvarja v glasbenih skupinah Jeannette in Kašmir. Je diplomirana literarna komparativistka in filozofinja in zaposlena kot koordinatorka v Mladinskem svetu Občine Rogaška Slatina.

Energična, a hkrati nežna in sanjava Barbara Rehar iz Rogatca poje in ustvarja v glasbenih zasedbah Kašmir in Jeannette.

Barbara Rehar poje in soustvarja v dvojcu Kašmir, ki večkrat nastopa tudi v razširjeni zasedbi, vse od leta 2013 pa tudi v skupini Jeannette, ki je zaljubljena v vintage swing ritem in jadra med šansonom, gipsy jazzom, bluesom in rock ‘n’ rollom. Prepoznavni so po avtorski glasbi in po priredbah v značilni Jeannette preobleki. Njen izrazit rokerski alt je lahko prefinjen ali silovit, vedno pa iskren in energičen. Prilagaja ga temu, kar pesem potrebuje.

»Včasih se razpištolim, včasih znam biti bolj nežna in odpojem sanjavo.«

Je soustanoviteljica umetniške skupine Žaluzije, od lani pa je zaposlena kot koordinatorka v Mladinskem svetu Občine Rogaška Slatina, ki povezuje mladinska društva in soustvarja pogoje za mlade na različne načine, preko zagovorništva, projektov ter predlogov in aktivne participacije. Pohvalijo se lahko z uspešno izpeljavo številnih projektov, imajo pa tudi veliko zanimivih načrtov. Barbara je tudi urednica letnega fanzina mladih v Rogaški Slatini, zadnji je nosil naslov "Kaj smo počeli v 2020".

Barbara Rehar piše tudi recenzije knjig in dogodkov ter reportaže, pri vsem, kar počne, pa jo vodi iskrenost in strast do dela in ljubezen do umetnosti. Čeprav še zelo mlada, ima za seboj že bogato glasbeno kariero in ustvarjanje v kulturi. Svoje zgodbe je delila v radijskema srečanju s Tanjo Jurjec

Galerija slik