januar 10, 2021

Denis Avdić: Vse, kar delam, povezujem z dobro voljo.

Karizmatični radijski in televizijski voditelj Denis Avdić je srce ekipe dobrodelnega radijskega maratona, ki vsako leto konec leta poveže Slovenijo v dobrem namenu. Denis Avdič, ki je kariero policista kmalu postavil na stranski tir in se posvetil radiu, že 10 let vodi jutranji show na Radiu 1 in ima doma kar štiri Viktorje za radijsko osebnost leta.
Denis Avdić je tudi imitator in stand up komik, predvsem pa zabaven in srčen človek, ki zna prisluhniti, slišati in pomagati. Konec leta so z ekipo pripravili že šesti dobrodelni maraton, na katerem so za posameznike in družine v stiski zbrali rekordnih več kot milijon evrov. Pomagala je vsa Slovenija.

Denis Avdić, karizmatični radijski in televizijski voditelj, imitator in stand up komik, ter gostiteljica radijskega srečanja Tanja Jurjec

»Vse, kar delam, povezujem z dobro voljo. Največja nagrada mi je, da ljudi nasmejim, pa tudi, da jim pomagam.«

Denis Avdić je kot otrok zaradi vojne začasno prišel iz Bosne v Slovenijo k očetu - in tukaj ostal, ker se po vojni preprosto ni imel več kam vrniti. Morda je prav zato tako občutljiv za zgodbe ljudi, ki jim življenje ni naklonjeno, in pomaga, če le lahko. Tudi teti v Bosni, ki je v otroštvu skrbela zanj, je kasneje pomagal zgraditi hišo. Prihaja iz kraja Dobrovci pri Gračanici in med drugim se spominja, kako so ga v edini vaški gostilni, v kateri je kuhala njegova mama, že pri petih letih naučili igrati biljard in kaditi ... Nasploh je bilo njegovo otroštvo v rodni Bosni, še doda, kljub revščini lepo in brezskrbno. 
Ko je bilo jasno, da bo ostal v Sloveniji, se je vpisal v policijsko šolo v Tacnu, tudi zato, da se čimprej osamosvoji. Kot policist je osem let delal v Cerknici in na internih policijskih zabavah ugotovil, da se ljudje njegovim nastopom smejejo ... Vmes se je preizkušal že na radiu in tako se je poslovil od policije in se povsem posvetil radiu. Uspel je tudi kot stand up komik in nastale so predstave Udar po moško, Udar po moško 2, Moški so z Marsa, ženske so z Venere, s katerimi je polnil dvorane po vsej Sloveniji. Tukaj si je ustvaril uspešno kariero in danes z družino, ženo Ano ter sinova Timom in Nikom, živi v Ljubljani.
Tanji Jurjec je za poslušalce Štajerskega vala dovolil vstopiti v njegov svet. Radijskemu srečanju z Denisom Avdićem prisluhni na spodnji povezavi. .