december 4, 2019

Lidija Pratnemer: Aktivno življenje nas bogati

V tokratnem radijskem srečanju je bila z nami Lidija Pratmemer iz Slovenskih Konjic, upokojena sodnica in predsednica sodišča. Še v času aktivnega dela, pa tudi zdaj, ko je že v pokoju, je vpeta v vse pore življenja in dela ljudi, zlasti tistih, ki najbolj potrebujejo pomoč. 

Lidija Pratmemer iz Slovenskih Konjic, upokojena sodnica in predsednica sodišča, je vpeta v vse pore življenja in dela ljudi, zlasti tistih, ki najbolj potrebujejo pomoč. Na fotografiji z gostiteljico Mimico Kidrič.

Večkrat si zaželi, da bi imel dan več kot 24 ur, da bi lahko postorila vse, kar želi in kar ima v načrtu. Lidija Pratnemer na mnogih področjih pušča vidne sledi svojega humanega in plemenitega dela. Še posebej skrbi za invalidne osebe ter slabovidne in slepe, ki jim nudi brezplačno pravno pomoč, prizadeva pa si tudi, da bi v Konjicah dobili Zavod za invalidne osebe. Za njeno delo in prizadevanja na različnih področjih ji je Občina Slovenske Konjice leta 2010 podelila visoko občinsko priznanje - zlati grb.
Lidija Pratnemer  tudi zelo rada kuha in peče kruh v krušni peči, vedno ima v rokavu kakšen odličen recept in kuharski nasvet. Še posebej vesela pa je, ko se ob nedeljskem kosilu ob domači mizi zbere njena družina. Seveda pridejo tudi vnuki in če ni na teniških turnirjih kje po svetu, je pri njej tudi njena vnukinja, uspešna tenisačica Tamara Zidanšek. Prisluhnite Lidiji Pratnemer, ki jo je v radijskem srečanju gostila Mimica Kidrič