december 9, 2019

Maja Štamol Droljc: Ena mamica vaju je rodila, druga pa skrbi za vaju

Modna oblikovalka Maja Štamol Droljc iz Žalca je ženska s prefinjenim občutkom za estetiko. Od leta 2004 uspešno gradi svojo modno zgodbo in ustvarja prepoznaven stil kreacij. Z možem Stanetom sta posvojila dve deklici iz Afrike; leta 2010 šestmesečno Žani, tri leta kasneje pa še Dilsi.

Modna oblikovalka Maja Štamol Droljc in gostiteljica radijskega srečanja Tanja Jurjec

Z možem Stanetom sta posvojila dve deklici iz Afrike; šestmesečno Žani leta 2010, čez tri leta pa še Dilsi, ki je imela dve leti in pol. Ves čas sta vzdrževala stike z njunimi sorodniki v Gvineje Bissau. Letos sta se odločila, da jih kot družina obiščejo, da bi deklici srečali svoji biološki mamici. Pred kratkim so se res odpravili na pot in Žani je tam praznovala svoj 10. rojstni dan. Maja svojima deklicama večkrat reče: »Eno mamico imata, ki vaju je rodila, drugo, ki skrbi za vaju, vedno bo ena nekje blizu. In če se bosta morebiti želeli vrniti v Afriko, sem prepričana, da se bosta vračali tudi k meni.«

Majina moda stalnica na rdečih preprogah
Maja Štamol Droljc že 15 let uspešno gradi svojo modno zgodbo in ustvarja prepoznaven stil kreacij. Ustvarja v svojem ateljeju za oblikovanje oblačil v Žalcu. Kljub mnogim preprekam  in dejstvu, da so jo starši usmerili v kemijo, je uspela v poklicu, ki si ga je želela opravljati. Veliko pozornosti posveča materialom in krojem, kot oblikovalka pa sodeluje tudi s Kopitarno Sevnica.  Dvakrat na leto  pripravi aktualno kolekcijo in jo predstavi na ljubljanskem tednu mode, letos pa se je imela priložnost predstaviti tudi modno-politični smetani v Washingtonu. Veliko pozornosti namenja kreiranju modnih dodatkov ter učenju zlatarskih veščin.
Njene kreacije so stalnica na rdečih preprogah.

Dom je tam, kjer je srce
Maja uživa v svojem delu, najbolj toplo pri srcu pa ji je, ko so vsi skupaj, ko je družina zbrana. Pred leti sta z možem Stanetom v Žalcu zgradila svojo sanjsko hišo, v kateri jim dela družbo tudi kuža Chat, ki je vedno igriva družba Žani in Dilsi, poskrbi pa tudi za Majine jutranje sprehode po svežem zraku. Maja je iskrena in iskriva sogovornica, prisluhnite ji v radijskem srečanju, ki ga je gostila Tanja Jurjec.

Galerija slik