december 15, 2020

Marija Šilec: Če prisluhneš klicu, točno veš, kje moraš biti.

Marija Šilec, učiteljica razrednega pouka iz Šmarja pri Jelšah, je ženska s posebno energijo, ki vedno sledi življenju in svojemu notranjemu kompasu. Z mnogočim se ukvarja, predvsem pa se trudi, da bi bili ljudje povezani z nevidnimi nitmi. Pred dobrim letom sta z možem Nacem razprla krila, si zaupala in se s tremi sinovi preselila na drugi konec sveta, na Novo Zelandijo. Tja jih je vodilo močno zaupanjem, da je odločitev prava. 

Marija Šilec iz Šmarja pri Jelšah se je pred dobrim letom z možem Nacem in tremi sinovi preselila na drugi konec sveta, na Novo Zelandijo.

Novo Zelandijo z 12 urnim časovnim zamikom so dotlej poznali zgolj preko interneta, po enem letu bivanja na Severnem otoku, v mestu Whangarei, pa so prepričani, da so se odločili prav.

 


Družina Šilec uživa v poletju na Novi Zelandiji.

»Kadar se vrata zaprejo, ni nujno, da je to nekaj slabega, ker imamo ljudje v sebi mnogo ključev, da odpiramo nova vrata, ki so nam bolj pisana na kožo.«

Marija je bila vedno rada med ljudmi, ustvarjala na različnih področjih; od glasbe, športa do ustvarjalnega preživljanja časa v naravi. Od nekdaj so jo tudi zanimala vprašanja, ki so posegala po globljih odgovorih. Sledila je življenju, notranjemu kompasu in znamenjem.  

Marija je živela v ljubeči družini s šestimi otroki, kjer so negovali vrednote življenja in se veliko pogovarjali. Rada se spomni, kako sta starša med njih »sidrala« čutenje božične zgodbe, ki jo zdaj ona predaja v svoje »gnezdo«. Marija verjame, da ji je bilo srečanje z Nacem namenjeno, eden največjih preporodov zanjo pa je bilo rojstvo njunih treh sinov, ki ji zrcalijo živeti tukaj in zdaj.  
Njena poklicna odločitev je bila postati učiteljica razrednega pouka, svoj poklic pa jemlje kot poslanstvo.

Zaposlena je bila na OŠ Šmarje pri Jelšah, od koder na drugi konec sveta prenaša tudi idejo Bralne značke za starše, ki ji je bila blizu kot materi in učiteljici. Marija je tudi energijska in duhovna terapevtka in nudi intuitivno podporo. Terapije na daljavo dela po vsem svetu. Hkrati ves čas objavlja različne vsebine in sporočila na socialnih omrežjih ter tako ostaja v stiku z domovino in podobno mislečimi po vsem svetu. 

»Vsako jutro si dajmo priložnost novega darila – novega rojstva.«

Na Novi Zelandiji so v tem času tik pred poletnimi počitnicami in tako se družina Šilec srečuje tudi z drugačnostjo pričakovanja božičnih praznikov, ki jih pri nas zaznamuje prižig luči v zasneženi večer po peti uri popoldne, ko je pri njih še svetel in vroč poletni dan ... »Tudi peka piškotov ima čisto drugačen vonj,« pravi Marija. Vsi skupaj se navajajo na to drugačnost. Okrasili so že božično drevo, ob katerem se bodo družili s sosedi, ki so jim na vsakem koraku v pomoč.
In še njeno sporočilo svetlobe v ta čas teme, ki kar kliče po svetlobi in luči.

Celotnemu posnetku radijskega srečanja z Marijo Šilec, poklicali smo jo na Novo Zelandijo, lahko prisluhnete na spodnji povezavi. Z Marijo se je pogovarjala Tanja Jurjec, tudi njena nekdanja sodelavka na šmarski osnovni šoli, kjer sta obe poučevali. 

Galerija slik