oktober 29, 2018

Z Minko Gantar o osebni sreči in zdravju

Minka Gantar je prehranska svetovalka in motivacijska govornica. Ljudem pomaga, da začnejo na sebe gledati drugače, da se začnejo sprejemati. Izjemen uspeh je doživela njena knjiga Ko imajo hormoni žur. O knjigi, življenju, stresu, sprejemanju sebe in še čem je spregovorila v našem nedeljskem srečanju.

Minka Gantar in Tanja Jurjec sta spregovorili o marsikateri zanimivi, pa tudi pereči temi.

Telo je svetišče duše
Minka Gantar na človeško telo gleda celostno in meni, da je telo svetišče naše duše. Ko se duša ne more več izražati skozi telo, nas opozori z raznimi signali, da je potrebno nekaj spremeniti. Na nas vplivajo čustva, misli in okolje, kjer smo odraščali, podzavestni programi, dediščina družine. "Ko se osvobodimo vse teže preteklosti, potem zadihamo s polnimi pljuči," pravi in dodaja: "Ko ima nekdo slabo mnenje o sebi, si povzroča na celični bazi še več stresa."

Kako obvladati hormone?
V njeni knjigi Ko imajo hormoni žur zvemo, da v vsakem človeku deluje več kot 400 različnih vrst hormonov, ki so vez med čustvi, mislimi in telesom. "Ko so vaši hormoni v harmoniji, se počutite odlično, imate občutek, kot da ste nepremagljivi in da zmorete vse," razlaga. Knjigo je napisala za ženske, priporočljiva pa je tudi za moške, da lažje razumejo svojo žensko.

Kmalu nova knjiga
Minka Gantar na enostaven način spodbuja ljudi, da začnejo popotovanje do osebne sreče in zdravja. Organizira različna predavanja in tečaje energijskega zdravljenja, navdušujoče so njene karte Prehod v Novo Dobo, veliko zanimivega najdemo tudi na njeni spletni strani srecno-zivljenje.com. Mama treh hčera je raziskovalka življenja in vsega, kar je povezano z njim, predvsem pa z zdravjem človeka. Tik pred izidom je njena druga knjiga Ko ima življenje žur. To nedeljo je bila gostja Tanje Jurjec v našem radijskem nedeljskem srečanju. Zanimivemu pogovoru prisluhnite v spodnjem posnetku.