marec 30, 2021

Mojca Leskovar: Ženske ogromno zmoremo

Gostja tokratnega srečanja je Laščanka Mojca Leskovar, predsednica uprave Thermana Laško. Združenje Manager jo je letos nagradilo s priznanjem Artemida, ki ga podeljuje uspešnim posameznicam, ki so prebile t. i. stekleni strop in prvič prevzele najvišjo vodstveno funkcijo v družbi z več kot 50 zaposlenimi. 

Laščanka Mojca Leskovar, predsednica uprave Thermane Laško, ki jo je Združenje Manager letos nagradilo s priznanjem Artemida, in gostiteljica radijskega srečanja Greta Kokot Rajković.

»Menim, da na prvem mestu pri vodenju ni spol, ampak je predvsem pomembno, kakšen karakter si in kakšno zaupanje si zgradiš. Ali vrednote samo postavljaš ali jih dejansko živiš. Sama želim biti pri vodenju zgled, kajti le tako si lahko zgradiš zaupanje, tako med svojimi naožjimi sodelavci kot v celotnem kolektivu.«

Mojca Leskovar je na čelo Thermane Laško, podjetja s 470 zaposlenimi, stopila leta 2019 in se že kmalu po nastopu funkcije srečala z eno največjih kriz, v kateri je med najbolj prizadetimi prav turistični sektor. Sicer pa je v podjetje vključena že skoraj vse od začetka svoje poklicne poti in delovanje družbe dobro pozna. Kot Laščanka je že kot dijakinja svojo prvo "poletno službo" opravljala v takratnem Zdravilišču Laško, po končani izobrazbi se je za krašji zaposlila v celjskem Kovintradeu, a kmalu se je vrnila v Laško. V takratnem Zdravilišču Laško, današnji Thermani Laško, je opravljala dela na različnih področjih, najdlje, kar 15 let, pa je delala kot vodja trženja. 
Thermana Laško danes z bogato turistično ponudbo privablja zelo raznoliko strukturo gostov, od družin, ki sem prihajajo na aktivne počitnice, do gostov, ki si želijo velnes razvajanja kot tudi kongresnih gostov in športnih ekip. Tudi letos, v času Evropskega nogometnega prvenstva U21, so bili eden od gostiteljev. Ker je njihova dejavnost razpršena, znotraj družbe deluje še Dom starejših Laško, je tudi njihovo tveganje v času korone nekoliko manjše. A še vedno je 150 delavcev na čakanju, kar našo sogovornico skrbi, saj se zaveda, da je Thermana Laško pomemben zaposlovalec v svojem okolju in da je od delovanja družbe odvisen tudi utrip kraja Laško, ki nosi naziv Evropske destinacije odličnosti ter Najlepšega in najgostoljubnejšega zdraviliškega kraja v Sloveniji.

»Ženske zagotovo imamo pomembno vlogo, ne samo v družini, tudi v podjetjih. Koronakriza je to še izpostavila. Ko smo zaključile svoje delo za službo, smo bile mame, kuharice, učiteljice, frizerke in še kaj. Menim, da ženske ogromno zmoremo.«

S kakšnimi občutki se človek sreča, ko se sprehodi po povsem praznih hodnikih hotela, kako samotna je v tem času znamenita steklena kupola kopalnega kompleksa Thermana ... In kako je karanteno doživela sama, ne le kot poslovna ženska, ampak tudi kot ženska, žena in mama ... Kaj v času karantene najbolj pogreša ... Z Mojco Leskovar se je pogovarjala Greta Kokot Rajković.   

Galerija slik