november 5, 2019

Nives Kovačič: Smrt me je veliko naučila

Nives Kovačič iz Rogaške Slatine danes v svojem studiu za osebno rast svetuje ljudem v stiski po izgubi ljubljene osebe. Pomaga jim poiskati tiste odgovore, ki si jih je zastavljala tudi sama ob izgubi svojega prvorojenca.

Nives Kovačič: Danes vem, da je smrt le prehod v drugo dimenzijo. Vem, da je Ožbej še vedno z mano. (na fotografiji z gostiteljico Greto Kokot Rajkovič)

Njen Ožbej je imel komaj 21 let, ko se mu je ustavilo srce. »Po pogrebu so me mnogi spraševali, kako sem sploh preživela … Tudi sama se včasih sprašujem. Bilo je res težko, a jaz sem že kmalu po smrti dobila obisk, vrstili so se znaki, ki so mi dajali vedeti, da ni zares odšel. Danes vem, da je smrt le prehod v drugo dimenzijo. Vem, da je Ožbej še vedno z mano,« pravi Nives Kovačič.
Ko se nasmehne, je v njenih očeh čutiti radost, posebno energijo izžareva. Danes razume. Razume, da »si po dušni pogodbi vsaka duša izbere točno določeno število vdihov in izdihov« in na to preprosto nimamo vpliva. "Zato si nikar ne očitajte, da ste vi živi, on pa ne, in se ne obremenjujte s krivdo, ker je nekdo odšel. Tako je določeno."
A tudi Nives je bila v času takoj po smrti sina v ujeta breznu globoke žalosti in tudi sama ni verjela, da se bo kdaj dvignila in spet začela normalno živeti, hoditi v službo, skrbeti za hčer … »Če ne bi bilo moža, ki mi je pomagal, da sem se takrat vrnila, vstala in šla naprej, ne vem, kako bi bilo,« pravi in dodaja, da jo je ta smrt naučila zares živeti in slediti svojemu poslanstvu: »Danes sem povsem drugačna, danes vidim marsikaj, česar včasih nisem …, dobivam sporočila, ki me prej ne bi dosegla.«
Več pa v spodnjem posnetku radijskega srečanja na Štajerskem valu. Klikni in prisluhni Nives Kovačič, ki svoje najgloblje izkušnje predaja naprej in pomaga ljudem po težkih preizkušnjah v svojem Studiu za osebno rast v Rogaški Slatini.