marec 20, 2018

Tone Vogrinec: Od Vitranca do Jahorine

Zimske olimpijske igre so za nami, zaključuje se letošnja sezona zimskih športov. Zato smo v radijskem srečanju gostili enega prvih tekmovalcev v alpskih disciplinah in starosto slovenskega alpskega smučanja Toneta Vogrinca.

Legendarno ime slovenskega alpskega smučanja Tone Vogrinec in gostiteljica Mimica Kidrič.

V mladosti je Vogrinec tudi sam tekmoval v alpskih disciplinah, nato pa je postal naš prvi profesionalni trener, najprej jugoslovanskih alpskih smučark in po spletu naključij kmalu tudi alpskih smučarjev. Uspehi takratnih generacij so bili izjemni. Več kot 60 let je bil povsem predan temu športu in čeprav je sedaj že nekaj let v pokoju, še vedno sodeluje s Smučarsko zvezo Slovenije ter pomaga s svojimi bogatimi izkušnjami in znanjem.

Podpora smučarjem v akciji PODARIM DOBIM je bila neverjetna
Tone Vogrinec je tisti, ki se je skupaj s takratnimi sodelavci domislil in lotil akcije PODARIM DOBIM, ki nam je vsem ostala v spominu. Takrat so se kalile nepozabne generacije smučarjev z Bojanom Križajem na čelu, ki so osvajali medalje in srca slovenskih navijačev, ki so svoje navdušenje in pripadnost izkazovali s kupovanjem srečk takratne 'športne loterije' PODARIM DOBIM. »Leta 1984 bilo prodanih neverjetnih dva in pol milijona razglednic PODARIM DOBIM. To so podatki že skoraj za Guinessovo knjigo rekordov,« se spominja Tone Vogrinec. Danes so časi drugačni, načini zbiranja sredstev za podporo športnikov prav tako, ravno tako kot včasih pa tudi danes primanjkuje denarja za šport.
O vsem tem, pa tudi o zasebnem življenju, sta v radijskem srečanju spregovorila z Mimico Kidrič. Več v posnetku spodaj.

Galerija slik