junij 10, 2021

Tadej Pogačar dobil etapo po Savinjski regiji

Na današnji drugi etapi kolesarske dirke Po Sloveniji, ki se je začela v Žalcu in končala v Celju, smo videli dvojno slovensko zmago. Ciljno črto na celjskem Starem gradu je prvi prekolesaril Tadej Pogačar, drugi pa je bil Matej Mohorič.

Kolesarje je na današnji etapi pot vodila tudi mimo našega radia. (Foto: Štajerski val)

Druga etapa, dolga 147 kilometrov, se je začela v Žalcu, končala pa na celjskem Starem gradu. Med drugim ste za kolesarje lahko navijali ob cestah v Šentrupertu, Polzeli, Velenju, Mozirju, Vranskem in Šempetru, od koder so spet peljali mimo Žalca ter nato mimo Celja, Štor in Šentjurja na vrh Svetine, ki je bila najvišja točka letošnje dirke, od tam na Celjsko kočo, od koder so se spustili v Celje ter se nato povzpeli še proti Staremu gradu Celje.

Tadej Pogačar je napadel na vzponu na Svetino, nihče mu ni mogel slediti, svojo prednost je tudi ob spustu s Celjske koče, ravninskem delu po mestu Celje ter ob vzponu na Celjski grad še povečeval in si prikolesaril zmago z 1,22 minute prednosti. O drugem mestu je odločal ciljni sprint, ki ga je dobil še en Slovenec, Matej Mohorič. Počagar je tudi v skupnem seštevku prevzel prednost in oblekel zeleno majico vodilnega. Nekaj foto in video utrinkov si oglejte v spodnji galeriji.

Jutri je pred kolesarji tretja od petih etap. Začetek bo v Brežicah, konec v Krškem. Med drugim bodo peljali tudi mimo Bistrice ob Sotli, Virštanja, Lesičnega, Kozjega in Podsrede. Časovnico najdete TUKAJ. (AD)

Galerija slik