oktober 26, 2022

TIM MAROVT: VERJAMEM, DA JE MOGOČE PRESEČI TELESNE OMEJITVE

19-letni Konjičan TIM MAROVT je pri 12-ih letih zaradi poškodbe hrbtenice oziroma surferske mielopatije pristal na invalidskem vozičku. Na počitnice na Havaje je potoval kot smučar športnik, a domov se je vrnil kot invalid. 8 let kasneje Tim hodi, res malce težje, a vseeno tako dobro, da se udeležuje celo različnih tekaških prireditev. V nedeljo je na Ljubljanskem maratonu pretekel desetko. Bravo, Tim!

Tim Marovt po nesreči nikoli ni podvomil vase, ves čas je bil prepričan, da bo hodil. In hodi.

Timova zgodba je navdihujoča za vse, ki v težkih trenutkih v življenju nimajo motivacije, ne zaupajo svoji energiji in ne vidijo smisla življenja. »Mislim, da me ljudje vedno bolj gledajo kot osebo, ki jih navdihuje, in so navdušeni nad mojim napredkom. Sploh v Sloveniji, in seveda v Slovenskih Konjicah, kjer me ljudje poznajo, me pozdravljajo in na različne načine spodbujajo. Sem pa tudi kdaj deležen kakšne kritike, ampak to me samo dodatno motivira,« je neomajen Tim.
Konec septembra je v Slovenskih Konjicah z veliko podporo prijateljev pretekel 10 kilometrov, preteklo nedeljo pa tudi desetko na Ljubljanskem maratonu. 

»Vsaka tekma je zame izziv in podpora navijačev mi ogromno pomeni. Na vsaki tekmi poskušam biti hitrejši in mogoče se kdaj podam tudi na 21 kilometrov. Pomembno mi je, da s svojimi dejanji ljudi spodbujam, da je v življenju mogoče preseči telesne omejitve in slediti svojim sanjam.«

Tim Marovt je v pogovoru večkrat poudaril, da mu je družina ves čas stala ob strani, da bi brez staršev vsega napredka ne zmogel, a zelo pomembno za napredek je tudi dejstvo, da nikoli ni podvomil vase, ves čas je bil prepričan, da bo hodil. In hodi. Dodamo lahko samo še: »Hodi, Tim, pogumno naprej!«
O tem, kakšen karakter je Tim Marovt, kaj ga navdihuje in kako se je soočal s poškodbo, pa v pogovoru z Barbaro Gradič Oset, ki mu lahko prisluhnete v spodnjem posnetku. 

 

Galerija slik