januar 17, 2021

Vera Pečnik: Pokojnina je ustavna pravica, ne miloščina.

Vera Pečnik, podpredsednica Zveze DU Slovenije (ZDUS) je bila gostja tokratnega radijskega srečanja. Doma je v Savinjski dolini, v občini Nazarje, in ves čas aktivnega dela je bila zaposlena v domači občini. Nekaj časa v Glinu, nato v Elkroju, kjer je bila namestnica predsednice uprave, zadnja leta pa je bila direktorica Javnega podjetja Dom Nazarje.
Takoj po upokojitvi se je vključila v delo upokojencev in postala predsednica Društva upokojencev Nazarje. Sedaj je že drugi mandat podpredsednica Zveze DU Slovenije. Zelo je ponosna na program Starejši za starejše, pa na usklajevanje pokojnin, sprejetje demografskega sklada ter za zdravstveno in pokojninsko reformo. Rada poudari, da je pokojnina ustavna pravica, ne miloščina.

Vera Pečnik, podpredsednica Zveze društev upokojencev Slovenije, poudarja, da je pokojnina ustavna pravica, ne miloščina. Podpira demografski sklad in apelira na mlade, da se aktivno vključijo ter si tako zagotovijo pokojnine.

»Razjezi me, če kdo reče, da upokojenci kogarkoli izkoriščamo. Upokojenci ne izkoriščamo nikogar, pokojnine smo si zaslužili. Mi smo denar akumulirali. In če bi se denar vedno uporabljal namensko za pokojnine in vlagal v zdrave naložbe, bi danes lahko imeli lepše pokojnine. Podpiramo tudi oblikovanje demografskega sklada in apeliramo na mlade, naj se vključijo, da si bodo zagotovili pokojnine.«

Celotnemu pogovoru z Vero Pečnik, podpredsednico Zveze društev upokojencev Slovenije, prisluhnite v spodnjem posnetku radijskega srečanja, z gostiteljico Mimico Kidrič.

Galerija slik