junij 30, 2022

VPOGLED: Kako se bo do leta 2027 razvijala Savinjska regija?

Vpogled tokrat ostaja v Savinjski regiji, preverili smo, kaj prinaša njen nov regionalni razvojni program. Katerim smernicam sledi in v kam vodi regijo?

V. d. direktorja Direktorata za regionalni razvoj Robert Drobnič, direktorica Razvojne agencije Savinjske regije Iva Zorenč in Branko Kidrič ob sprejemu programa. (Foto: RASR/Andraž Purg)

Razvojni svet Savinjske regije je te dni sprejel Regionalni razvojni program Savinjske regije za obdobje do leta 2027. V njem je zbranih za okoli 4 milijarde evrov projektov. Pripravljajo jih občine, gospodarstveniki in nevladne organizacije iz savinjske regije. Program je zelo ambiciozno zapisan, pravi predsednik razvojnega sveta, sicer župan Občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič. Dodaja, da so ga zasnovali na podlagi šestih ciljev, in sicer: pametna, zelena in povezana Savinjska regija, Savinjska regija za ljudi, celostni razvoj in upravljanje regije ter pravični prehod premogovne regije SAŠA. Razvojni program bo tem ciljem sledil s projekti, ki so skupaj vredni dobre 4 milijarde evrov. Kaj ti cilji pomenijo in po kakšnem ključu bodo snovali projekte, da jih uresničijo, pa podrobneje prisluhnite v spodnjem posnetku. Z Brankom Kidričem se je pogovarja Tina Murko Gajšek. 

Rubrika VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.