september 1, 2022

VPOGLED: Kakšno šolsko leto je pred nami?

Za več kot 194.000 učencev in 79.000 dijakov se danes začenja novo šolsko leto. Vrnitvi v šolske klopi namenjamo tudi prvi popočitniški Vpogled. O šolski prehrani, ukrepih v šoli in načrtovanju šolskega sistema prisluhnite.

V prvem popočitniškem Vpogledu smo se ozrli na novo šolsko leto.

Prvi dan novega šolskega leta je. Učenci in zaposleni v šolah v njem ne bodo nosili zaščitnih mask, samotestiranje bo priporočeno in v domačem okolju. Kot pravi vršilec dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo na ministrstvu za izobraževanje Boris Černilec, je odločitev osnovana na strokovnem mnenju NIJZ. Če se bodo med šolskim letom pojavljale težave, bo, kot pravi Černilec, odločitev odvisna od aktualnega stanja in bo prijazna šolam. O tem, kako bodo v tem šolskem letu reševali posledice epidemije, kako si bodo v prihodnje prizadevali izboljšati kadrovsko stisko učiteljev in kakšni so obeti za cene prehrane, pa Borisu Černilcu prisluhnite v spodnjem pogovoru. Z njim se je pogovarjala Tina Murko Gajšek.

 

Oddaja VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.