september 9, 2021

VPOGLED: Po (nepotrebnih) zapletih bodo na Pragerskem le zabrneli stroji

Rubrika VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.

Matej Arnuš (skrajno desno) prejšnji teden na priložnostni slovesnosti po prejemu pravnomočnega gradbenega dovoljenja, v družbi infrastrukturnega ministra Jerneja Vrtovca, slovenjebistriške poslane Karmen Furman in podžupana občine Slovenska Bistrica Stanislava Mlakarja. (Foto: FB Karmen Furman).

O 90-milijonskem državnem projektu nadgradnje železniškega vozlišča na Pragerskem smo tokrat nekoliko podrobneje spregovorili v rubriki Vpogled. Direkcija za infrastrukturo je namreč prejšnji teden sporočila, da je gradbeno dovoljenje za projekt postalo pravnomočno. Gre za projekt z dolgo brado, pri katerem se je močno zapletalo, ogroženo je bilo celo črpanje več deset milijonov evrov evropskega denarja. Zelena luč za izvedbo naložbe, ki bo prinesla boljšo pretočnost prometa na Pragerskem, pa tudi večjo varnost v cestnem in železniškem prometu, zdaj vendarle je. Kako pomembna je bila pri tem vloga lokalne skupnosti? Predsednik Krajevne skupnosti Pragersko–Gaj, tudi slovenjebistriški občinski svetnik SDS, Matej Arnuš je bil sogovornik Anje Deučman. Prisluhnite v spodnjem posnetku: