december 7, 2022

VPOGLED: Mesti ob Savinji z novima, mladima županoma

Z drugim krogom lokalnih volitev se je v nedeljo končalo letošnje supervolilno leto. Še v 47 občinah so dobili odgovore, kdo bo sedel na županske stolčke, med drugim v Mestni občini Celje in občini Laško. Tam se poslavljata dolgoletna župana, na njuno mesto pa prihajata župana mlajše generacije. Z novima županoma Mestne občine Celje Matijo Kovačem in občine Laško Markom Šantejem smo se pogovarjali v tokratnem Vpogledu.

Matija Kovač (levo) bo na županskem stolčku v Celju zamenjal Bojana Šrota, ki se poslavlja po 24. letih. Marko Šantej (desno) pa bo nadomestil Franca Zdolška, ki je občino Laško vodil 16 let. (Foto: osebni arhiv, ŠV)

V naših krajih so o županu prvi decembrski vikend še drugič odločali občani in občanke Celja in Laškega. V obeh občinah bosta na županski stolček sedla nova obraza, oba mlajše generacije, a nikakor novinca v politiki. Novega župana Mestne občine Celje33-letnega arhitekta Matijo Kovača, in novega župana občine LaškoMarka Šanteja, magistra farmacije, ki šteje 35 let, je pred mikrofon povabila Nina Slak.

Kakšna so njegova pričakovanja, želje in načrti na čelu knežjega mesta, kakšno sodelovanje z občinskim svetom, ki je zelo pisan, pričakuje, in kakšen župan želi biti? V spodnjem posnetku prisluhnite Matiji Kovaču.

Kakšno vizijo razvoja občine Laško ima novi župan, kaj želi z ekipo postoriti v naslednjih štirih letih in ali načrtuje kakšne spremembe? Odgovorom na vprašanja Marka Šanteja prisluhnite spodaj. 

Oddaja VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.

Uredništvo informativnega programa radia Štajerski val je prejelo stanovsko pohvalo Čuvaj za serijo oddaj Vpogled. "Gre za radijsko oddajo, ki globalne in nacionalne teme poglobljeno prenaša v lokalno okolje. Teme obravnava z lokalnimi gosti ali konkretnimi primeri. Tovrstno žlahtno lokalno novinarstvo žal ni več pogosto," je zapisala porota.