april 20, 2022

VPOGLED: z glavno tržno inšpektorico o garancijah, zavajajočih oglasih in pasteh spletnih nakupov

V tokratnem Vpogledu smo spregovorili o pravicah potrošnikov, z vidika uveljavljanja garancij in vračila kupljenih izdelkov, zavajajočih oglasov, pa tudi pasti pri spletnem nakupovanju. Naša gostja je bila glavna tržna inšpektorica mag. Andreja But.

Andreja But je glavna tržna inšpektorica od 7. marca. (Foto: Štajerski val)

Mag. Andreja But, ki prihaja iz naših krajev, iz Kostrivnice pri Rogaški Slatini, je svoj petletni mandat glavne tržne inšpektorice na Tržnem inšpektoratu prevzela 7. marca. Področje delovanja tržnega inšpektorata je precej široko. V tokratnem Vpogledu sva nekoliko podrobneje spregovorili predvsem o tematiki pravic potrošnikov. Kdaj lahko uveljavljamo garancijo? Kako je z vračilom kupljenih izdelkov? Kako pogosto je zavajajoče oglaševanje? Kako se izogniti pastem, ki jih predstavlja kupovanje prek spleta? To in še kaj izveste v spodnjem pogovoru. Z Andrejo But se je pogovarjala Anja Deučman.



Rubrika VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.