september 2, 2021

VPOGLED: Z Matejo Logar tudi o teorijah zarote

Rubrika VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike, gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.

Mateja Logar je infektologinja, ki je na čelu svetovalne skupine za covid-19 pri zdravstvenem ministrstvu. (Foto: gov.si)

Epidemiološka slika v Sloveniji se močno poslabšuje, cepljenje, ki je po besedah zdravstvenih strokovnjakov edina pot, da ustavimo hitro širjenje novega koronavirusa, pa napreduje izjemno počasi. Ob tem so bolnišnice znova vse bolj polne covid bolnikov, med njimi so tudi mlajši.

Kljub zaskrbljujočim podatkom nekateri trdijo, da so zaščitni ukrepi nepotrebni, omejevanja nesmiselna, testi nevarni, cepljenje velika zarota. Kaj jim odgovarjajo zdravstveni strokovnjaki? V tokratnem Vpogledu je bila naša gostja vodja svetovalne skupine za covid-19 pri Ministrstvu za zdravje, specialistka infektologije Mateja Logar. Z njo se je pogovarjala Anja Deučman, prisluhnite v spodnjem posnetku.