december 22, 2022

VPOGLED: Zaradi 5 sekund sreče doživljenjsko obžalovanje

Praznovanj ob zaključku leta in veselega decembra si marsikdo ne more predstavljati brez pirotehnike. Morda pa se letos odločite, da se pirotehničnim izdelkom raje odpoveste. Nekaj razlogov, zakaj, vam bomo, z argumenti zdravnika, mladeniča, ki je zaradi uporabe pirotehnike ostal brez rok, policista in vodnika policijskega psa, predstavili v tokratnem Vpogledu.

Razlogov, zakaj je bolje, da se odpoveste pirotehničnim izdelkom, je veliko. Najpomembnejši so zagotovo hude poškodbe, ki so trajne in doživljenjske. (Fotografija je simbolična.)

Tokratni Vpogled smo posvetili pirotehniki in tveganjem, ki jih prinaša uporaba pirotehničnih sredstev. Razlogov, zakaj je bolje, da se pirotehniki letos odpoveste, je veliko. Morda vas prepričajo argumenti, ki jih predstavljamo v tokratni oddaji. Pogovarjali smo se z Andrejem Strahovnikom, kirurgom v Splošni bolnišnici Celje, Martinom Bučarjem, Šentjurčanom, ki je pri štirinajstih letih zaradi eksplozije petarde ostal brez obeh rok, policistom Boštjanom Kavcem in policistom vodnikom službenega psa Tadejem Jakopom s Policijske uprave Celje. Prisluhnite v spodnjem posnetku, oddajo je pripravila Nina Slak. 



Oddaja VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.

Uredništvo informativnega programa radia Štajerski val je prejelo stanovsko pohvalo Čuvaj za serijo oddaj Vpogled. "Gre za radijsko oddajo, ki globalne in nacionalne teme poglobljeno prenaša v lokalno okolje. Teme obravnava z lokalnimi gosti ali konkretnimi primeri. Tovrstno žlahtno lokalno novinarstvo žal ni več pogosto," je zapisala porota.