november 24, 2022

VPOGLED: Petra Vrhovnik in Andraž Pogorevc - nova županska obraza v naših krajih

Volilni november se je prevesil v drugo polovico. Nedelja, ki je pred nami, bo referendumsko obarvana, mi pa smo se v tokratnem Vpogledu ozrli na lokalne volitve minulo nedeljo.  Pogovarjali smo se z novima županskima obrazoma. Pred mikrofon smo povabili novo županjo občine Poljčane Petro Vrhovnik in novega župana občine Vitanje Andraža Pogorevca.

V Poljčanah po županu prihaja županja, v Vitanju pa dobivajo župana, ki je med najmlajšimi v državi.

Prvi krog županskih volitev je v občinah, ki smo jih na Štajerskem valu vzeli pod drobnogled, dal dva nova obraza v županskih pisarnah, v Poljčanah in Vitanju. Poljčanah dobivajo županjo, na volitvah, na katerih trenutni župan Stanislav Kovačič ni kandidiral, je med štirimi kandidati s 70-odstotno podporo zmagala Petra Vrhovnik. Za presenečenje pa je v občini Vitanje poskrbel Andraž Pogorevc, ki je s skoraj 55-odstotki glasov premagal aktualnega župana Slavka Vetriha, od katerega je mlajši kar 35 let. 

Petro Vrhovnik in Andraža Pogorevca spoznajte v spodnjem posnetku, z njima sta se pogovarjali Anja Deučman in Nina Slak.



Kakšni so komentarji ostalih novih starih županov v občinah v naših krajih, preverite TUKAJ.   

Oddaja VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.