januar 31, 2019

Odlični managerji tudi v naših krajih

Upravni odbor Združenja Manager je priznanje za življenjsko delo na področju managementa za leto 2018 podelil Bogomirju Strašku, ustanovitelju družbe KLS Ljubno. Za naziv Mladi manager 2018 se je potegoval tudi Peter Smole iz podjetja GKN Slovenija iz Zreč.  

72-letni Bogomir Strašek, ustanovitelj in dolgoletni direktor KLS-a, ne razmišlja o pokoju. (Foto: Matjaž Tavčar)

Pravi, da ni nikoli hodil v službo
Poslovna zgodba Bogomirja Straška se je v Ljubnem ob Savinji začela že leta 1972, ko so mu kot 26-letniku zaupali vodenje kovinarskega obrata SGP Gradbenik z jasnimi navodili: ustvariti čim več delovnih mest in poslovati brez izgube. In uspelo mu je. V 47-ih letih je podjetje, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih obročev za avtomobilsko industrijo, pripeljal do globalne odličnosti. Danes je v njem zaposlenih 250 ljudi. KLS je med najbolj avtomatiziranimi in robotiziranimi podjetji v svoji dejavnosti na svetu. Strašek pa se kljub svojim 72-im letom še ne bo upokojil, saj pravi, da ni nikoli hodil v službo. Meni, da je v podjetju tako kot na kmetiji. Gospodar se nikoli ne upokoji; posle sicer preda, a pomaga, dokler lahko.

Peter Smole kandidat za Mladega managerja
Mladi manager 2018 je postal prokurist in solastnik podjetja Cosylab Igor Verstovšek. Za naziv sta se potegovala še direktor podjetja Smart Com Filip Remškar in direktor GKN Driveline Slovenija Peter Smole iz Zreč. Smole je že pred časom za naš radio povedal, da ga je kandidatura prijetno presenetila in je dobrodošla spodbuda za delo vnaprej:

Člani Združenja Manager na januarskem srečanju simbolično obeležijo začetek novega poslovnega leta. Kot je izpostavil predsednik združenja Aleksander Zalaznik, je bilo minulo leto ponovno odlično za gospodarstvo. Zato mora, kot je poudari, slediti zvišanje neto plač. Tako bi zaustavili beg možganov in omogočili nadaljnji razvoj gospodarstva. (BF)