junij 5, 2015

Oktet9 navdušil v Srbiji

Vokalna zasedba Oktet9, ki združuje nekdanje dijake Gimnazije Celje – Center, ima za seboj že številne nastope v tujini. Tokrat je navdušila v Srbiji. S celovečernim koncertom je počastila 150-letnico ene najuglednejših srbskih gimnazij, Gimnazije Kruševac.

Člane Okteta9 je v mestni hiši sprejel župan Kruševca Dragi Nestrorović. Predstavniki obeh gimnazij so ob tem podpisali pismo o nameri za pripravo in uresničitev projektov s področja kulture in trajnostnega razvoja. (Foto: Oktet9)

Domoljubne pesmi
Oktet9 je koncert izkoristil za promocijo svoje nove zgoščenke Svoboda!? Prisluhnilo mu je več kot 500 gostov, pomembnih predstavnikov šolstva, kulture in politike v Srbiji. Prisluhnili so pesmim iz prelomnih obdobij boja slovenskega naroda za svobodo in enakopravnost. Turneja je bila poleg počastitve 150-letnice Gimnazije Kruševac namenjena tudi obisku slovenskega kulturnega društva, ki povezuje nekaj več kot 100 Slovencev, živečih na jugu Srbije.

Tudi na domačih tleh
Oktetu9 boste lahko v prihodnjih tednih sicer prisluhnili tudi v naših krajih. 12. junija bodo nastopili v Šmarju pri Jelšah, 17. junija pa v Celju. V knežjem mestu bodo glasbeniki v začetku juija gostili še srbsko a cappella skupino Musica Viva iz Somborja.