marec 18, 2020

Okužba s COVID-19 pri zaposleni v celjskem zdravstvenem domu

V Zdravstvenem domu Celje so danes zabeležili prvi primer  okužbe z novim koronavirusom, okužena je zdravstvena delavka. Takoj so sprejeli vse potrebne ukrepe, da bi zaščitili ostale zaposlene. Poslali so jih na odvzem brisa, rezultate še čakajo.

Več podrobnosti iz celjskega zdravstvenega doma pričakujemo v kratkem. (Foto: Radio Štajerski val)

Za zdaj vsi, ki so bili v stiku, zdravi
Kot je za naš radio povedal strokovni vodja Zdravstvenega doma Celje Marko Drešček je s COVID-19 okužena zdravstvena delavka, ki v ponedeljek še ni kazala simptomov bolezni. Drešček razlaga:

Bris je bil pozitiven na okužbo s koronavirusom, o čemer je takoj obvestila vodjo zdravstvenega doma. Ta je nato obvestil vseh 10 sodelavcev, s katerimi je bila v stiku in jim naročil naj ostanejo doma ter jih poslal na testiranje. Rezultate še čakajo. Obvestili so tudi vse tri paciente, ki jih je zdravstvena delavka obravnavala, jim naročil samoizolacijo in spremljanje počutja. Vsi, tako pacienti kot zaposleni, se trenutno počutijo dobro. Kako so še ukrepali v zdravstvenem domu?

Ob tem v celjskem zdravstvenem domu še pozivajo, da ljudje v primeru obolenj, pokličejo svojega osebnega zdravnika in ne hodijo v zdravstveni dom. (NS)