julij 30, 2020

Okužba v vrtcu v Rogaški, v karanteni tudi župan Rogatca

Tudi v poletnih tednih je koronavirus med nami, okužbe pa so bolj razpršene kot ob pojavu novega virusa. Včeraj so okužbe potrdili tudi v Vrtcu Rogaška Slatina, v Rogatcu je med občani, ki jim je odrejena karantena, tudi župan.

V slatinskem vrtcu so po pojavu okužbe sprejeli potrebne ukrepe, vrtec za otroke, ki jim ni odrejena karantena, danes normalno deluje. (Foto: Štajerski val)

Nacionalni inštitut za javno zdravje je vodstvo Vrtca Rogaška Slatina včeraj obvestil o potrjeni okužbi z novim koronavirusom pri enem od otrok, ki obiskujejo vrtec. Ravnateljica Majda Plavčak pravi, da je tako v izolaciji 20 otrok in trije zaposleni. O prvih ukrepih pa:

Vrtec je danes tako odprt za otroke, ki jim Nacionalni inštitut za javno zdravje ni odredil karantene. In kako danes poteka delo v njem?

Zato ravnateljica znova poziva:

Ob tem pa Plavčakova pravi, da čakajo tudi nadaljnja navodila inštituta, pa tudi rezultate testiranja dveh zaposlenih.

Okužbe tudi v sosednjem Rogatcu
V Rogaški so tako po zadnjih podatkih Covid sledilnika v zadnjem dnevu potrdili pet novih okužb - tako imajo trenutno osem aktivnih okužb. V Rogatcu pa so v zadnjem dnevu potrdili eno novo okužbo, tam je tako aktivnih šest. V občini Rogatec je v karanteni po podatkih župana Martina Mikoliča od 10 do 15 občanov, ki so bili v stiku z okuženimi, med njimi je tudi on. Pravi, da se sicer dobro počuti, ob tem pa vse poziva:

 

Okužba se je sicer pojavila po nastopu ljudskih pevk. V karanteni bodo, kot pravi Mikolič, še slabih 10 dni. (TMG)