avgust 31, 2016

Osem zlatih medalj za vodo Rogla

V Zverovju očitno črpajo zelo kakovostno pitno vodo. Izvirska voda Rogla je edina izvirska voda, ki je na sejmu Agra prejela že osem zlatih medalj zapovrstjo. V Unior Turizmu so ponosni in zadovoljni.

Zlate medalje so posledica ocenjevanj na slepih testih, ki jih redno opravljajo strokovnjaki na Agri. (Foto: Unitur)

Črpajo jo 240 metrov globoko
V bližini zaselka Bukovlje pri Stranicah v zreški občini, ob stari rimski cesti, ki je nekoč povezovala Ptuj in Celje, se nahaja izvir Zverovje. Na izviru so se odžejali že stari Rimljani, v novejših časih pa so za potrebe celjskih in drugih mesnic tod lomili led. Danes je Zverovje znano po ribnikih in po polnilnici vode Rogla, saj je poleg izvira v neokrnjeni naravi pod Konjiško goro postavljena sodobna polnilnica vode. Iz globine 240 metrov črpajo čisto in ledeno mrzlo izvirsko vodo Rogla. Temperatura vode tudi v najbolj vročem poletju ne presega temperature 10º Celzija.

Pravijo ji "Dobra voda za dobre ljudi"
Polnilnica izvirske vode Rogla redno sodeluje na mednarodnem ocenjevanju v sklopu Kmetijsko-živilskega sejmu. Voda Rogla je tako edina izmed slovenskih izvirskih voda, ki se lahko pohvali z osmimi zlatimi medaljami. Prejemala jih neprekinjeno od leta 2009. Med prvimi v Sloveniji se lahko pohvalijo, da je voda Rogla na voljo v embalaži brez umetnih  bisfenolov. (BF)