april 15, 2021

Oskrbovana stanovanja v Rogaški prihodnje leto

Gradnja oskrbovanih stanovanj se bo v Rogaški začela to jesen, 24 stanovanj za starejše pa bo nared prihodnjo jesen.

Takšna bodo oskrbovana stanovanja v Rogaški Slatini. (Foto: Občina Rogaška Slatina)

Občina Rogaška Slatina se bo lotila urejanja oskrbe starejših. Leta 2014 je kupila zgradbo stare glasbene šole, predlani se je odločila, da tam uredi oskrbovana stanovanja. Istega leta je občina začela iskati soinvestitorja za tak projekt, saj bi bila samo za občinski proračun naložba prevelik zalogaj. Tako bodo v Rogaški Slatini porušili staro glasbeno šolo in na njenem mestu zgradili oskrbovana stanovanj. Župan Branko Kidrič je na dopoldanskem podpisu pogodbe s soinvestitorji ocenil, da je lokacija zelo primerna za stanovanja, namenjena starejšim. Po njegovih besedah bo v novi stavbi …

V stavbi bo tudi skupni prostor za druženje, kjer naj bi za stanovalce v sodelovanju z društvi potekale različne aktivnosti, ob njej pa bo 24 parkirišč in fitnes za prostem za starejše.

Stanovanja bodo končana prihodnje leto
2,6 milijona evrov za ureditev oskrbovanih stanovanj bodo prispevali Občina Rogaška Slatina, stanovanjski sklad in zasebni investitor, slatinsko podjetje Panles, ki bo stanovanja tudi gradilo. 12 stanovanj bosta neprofitno oddala občina in stanovanjski sklad, 12 pa jih bo ali tržno oddalo ali prodalo podjetje Panles. O tem se bodo dokončno odločili, ko bo znano, kakšen je interes za takšna stanovanja, pravi direktor Robert Pažon. Gradnja oskrbovanih stanovanj v Rogaški Slatini se bo začela letos jeseni, zaključena pa bo jeseni prihodnje leto. Komu bodo lahko pripadla, bo občina določila s posebnim pravilnikom. (TMG)

Galerija slik