julij 2, 2015

Otrokom znova pričarali širok nasmeh

Celjsko podjetje Tuš bo že trinajsto leto 500 otrok iz socialno šibkih družin popeljalo na morje in jim tako omogočila nepozabne počitnice. Z akcijo Pričarajmo nasmeh je Tuš doslej enotedenski oddih na morju skupaj omogočil že 6.100 otrokom iz vse Slovenije.

V teh dneh na Debelem rtiču letuje prva letošnja skupina otrok. Danes jih je obiskalo tudi vodstvo Tuša z lastnikom Mirkom Tušem na čelu.

Nekateri prvič na morju
Otroci letujejo na Debelem rtiču, upravičence pa vsako leto izbere Rdeči križ v sodelovanju s Centri za socialno delo in socialnimi službami na osnovnih šolah. Za mnoge so te počitnice edine v letu, med njimi pa so tudi takšni, ki so sploh prvič videli morje. »V Tušu smo ponosni, da že trinajst let omogočamo počitnice otrokom, ki sicer morja ne bi doživeli. V časih, ki za mnoge niso enostavni, so nasmeški na obrazih najmlajših pomemben uspeh, ki nas žene naprej. Za to gre zahvala tudi našim partnerjem projekta, kupcem in sodelavcem, ki v akciji vidijo več kot enega od dobrodelnih projektov,« pravi direktor Skupine Tuš Gregor Štampohar.

Pester program  
Oddih na morju je sicer mnogo več kot le čofotanje v vodi. Za otroke vsako leto pripravijo tudi pester program, ki poudarja zdrav in aktiven življenjski slog. Tako so na urniku športne aktivnosti, ustvarjalne delavnice, izleti in zabave. Letošnje leto je še prav posebno, saj otroci spoznavajo tudi lepote Slovenije, aktivnosti so naslovili slovenski biseri.

 

Galerija slik